More

  Control Weekly • Greenlight, nieuwe trailers, nieuwe sprekers, nieuwe bedrijven en nieuwe games

  Het beeld boven het nieuwsoverzicht van is van concept artist Gilles Ketting. Het betreft een afbeelding van Ashen Falls, een persoonlijk project dat naar eigen zeggen een psychological survival horror game moet worden. Check hier voor meer info.

  Monobanda is dood, leve twee Monobanda’s

  Monobanda is sinds de oprichting in 2008 uitgegroeid tot een wat ongemakkelijke combinatie van kunstenaarscollectief en gamestudio. Die tweedeling begon te schuren en dat bracht de oprichters ertoe om de boel te splitsen. Er is nu een Monobanda Play en een Monobanda Digital. Volgens het persbericht zit het zo: Monobanda Digital is de commerciële tak. Een klantgerichte development­studio die bedrijven helpt bij het vertalen van hun visie naar een game. Monobanda PLAY is een stichting, en fungeert als onderzoekslab en kunstenaarscollectief voor nieuwe vormen van spel. De bedrijven opereren zelfstandig van elkaar en zetten hun eigen projecten op.

  Sprekers voor Indievelopment

  De eerste drie sprekers zijn bekend voor Indievelopment 2015 dat op 15 mei in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden. Jack Attridge van 22 Cans, indie sound designer Joonas Turner en Karol Zajaczkowski van 11 Bit Studios. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.

  Trailers

  Nieuwe dlc van Age of Wonders ziet er goed uit: (Wil je meedoen aan de Age of Wonders III V1.5 open beta? Geef je dan hier op)

  Interstellar Rift van Split Polygon probeert het via Steam Greenlight:

  Nieuwe Terraria Otherworld trailer van Engine Games trok ruim 100.000 kijkers in 1 dag: (update het is inmiddels 155.000)

  Boss Key (het bedrijf van Arjan Brussee en Cliff Bleszinski) heeft het eerste tipje van de sluier opgelicht van hun eerste game ‘Project BlueStreak’, gemaakt in (hoe kan het ook anders) Unreal 4 engine.

  Lezing Jesse van Dijk

  Afgelopen december was Jesse van Dijk in Nederland om een lezing te geven aan IT studenten over zijn werk als Lead Concept Artist bij Bungie. Check de hele serie hier op de site van IT Talent College. Bekijk het eerste deel hieronder.

  En dan nog dit:

  Toki Tori 2 was niet bepaald een commercieel succes op de Wii U en later Steam. Maar volgens Collin van Ginkel was de game ook niet bepaald zijn genre: “Het is niet iets dat ik zelf zou kopen”, zegt hij in een artikel op Eurogamer. Volgens de Two Tribes co-founder probeerde het team met Toki Tori 2 iedereen tevreden te stellen en werd het daardoor wat stuurloos. De nieuwe game Rive is een game met veel meer focus. “Het heeft een duidelijke doelgroep en gameplay die we zelf ook heel tof vinden”, aldus van Ginkel.

  Emiel Kampen deelt zijn GDC avonturen voor de camera van Gamekings.

  HTML5 meetup

  Tingly Games is de gastheer voor de volgende HTLM5 meetup. RSVP hier als je erbij wilt zijn. 

  Art

  Marthe Jonkers is concept artist bij Capcom in Japan. Ze heeft gewerkt aan Dragon’s Dogma Online en dat ziet er zo uit:

  Dragon dogma

  Uit Nu!

  Molecules XXL van Lunagames is gratis te downloaden voor Windows Phone en Android.

  Dino and Jack – The Lost Bones van Gamicals is nu uit op iOS en Android

  [yframe url=’www.youtube.com/watch?v=Mkv7YzhSyQ0′]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img