More

  Control Weekly • Doe-het-zelf contracten, Netflix voor games, concert in aantocht en nieuwe games in Uit Nu!

  Contract? Please do!

  Adriaan de Jongh (binnenkort ex-Game Oven) heeft samen met advocaat Olivier Oosterbaan de handige contracten-generator docontract ontwikkeld voor developers. Vul ‘m in en pas ‘m aan en voila! er rolt een juridisch dicht getimmerd contract uit. Superhandig en in de geest van de al beschikbare presskit en distribute (geïnitieerd door Rami Ismail) is ook dit gratis te gebruiken.

  Netflix voor games – Utomik

  Van de makers van Kalydo (die instant play voor grote online MMO’s mogelijk maakt) komt nu Utomik, een sort Netflix voor games. Betaal een vast bedrag per maand en speel zoveel en zo vaak games als je wilt. Nou moet je het wel doen met het aanbod van de service en die staat momenteel op een game of 80. Er wordt hard gewerkt aan het binnenhalen van grote publishers en daarmee grote games. Utomik heeft een board of advisors waar onder meer oud Take 2 Interactive CEO Paul Eibeler in zit. De service gaat binnenkort in gesloten Beta, schrijf je hier in als je interesse hebt. Utomik is geen streaming dienst, het werkt net even anders. In principe download je de game en speel je ‘m lokaal, maar in plaats van te wachten op de hele download is de game al speelbaar na binnenhalen van een klein gedeelte.

  https://www.youtube.com/watch?v=HGvb50KRR2w

  GDC

  Volgende week is het weer GDC in San Francisco en een grote delegatie Nederlanders en Vlamingen zijn daar aanwezig. Een heel kleine greep uit het aanbod:

  Vogelsap staat met The Flock op de Indie Megabooth.

  Grin nadert de releasedate van 17 maart met rasse schreden voor het duistere sprookje Woolfe: The Red Hood Diaries. Grin-baas Wim Wouters is aanwezig op GDC om de game onder de aandacht van de pers te brengen. Check hieronder de laatste trailer van de game en lees hier meer over de ontstaansgeschiedenis.

  De mannen van Tangrin Games (en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, het zijn er maar twee) promoten hun game Kyn, die er echt heel goed uitziet. In deze grappige trailer worden de belangrijkste features uit de doeken gedaan.

  Graphine is een graphics middleware provider uit Belgie. Hun belangrijkste product is Granite, een sdk die grote hoeveelheden texture data in real time kan verwerken. Zeker voor VR waar hoge resolutie texturen en een framerate van minstens 90 wordt gevraagd voor de beste ervaring, is Granite (dat werkt met onder meer Unreal en Unity) een interessante oplossing. Kijk hier naar de toepassing in actie in de VR demo die ze op de booth op GDC tonen.

  Concert

  Er komt een nieuw Indie Games Concert. Op 16 mei speelt het Residentie Orkest muziek van bekende nationale en internationale indie games in het Paard van Troje in Den Haag. De eerste editie van het Indie Games Concert is inmiddels alweer twee jaar geleden en was een groot succes.

  Nieuwe trailers

  Renowed Explorers International Society van Abbey Games.

  It came from outer space and ate our brains – Triangle Studios

  https://www.youtube.com/watch?v=MKhscsBrmlE

  Art

  Wat is er toch veel art talent in Nederland. Check vooral de site van concept artist Gilles Ketting die werk maakte voor Total War Arena van Creative Assembly.

  TotalWarArena_GillesKetting_EXT_05

  Uit Nu!

  Dino and Jack van Gamicals Games op iOS en Android

  Castaway Paradise van Stolen Couch Games nu op Facebook

  Elke vrijdag: weekoverzicht en vacatures in je mail

  Meld je nu aan:

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img