More

  Control Weekly • GameMaker verkocht, kansen op GDC, Kickstarter en nieuwe games in Uit Nu!

  Yo!

  YoYo Games, het bedrijf waar GameMaker: Studio is ondergebracht, is gekocht door PlayTech voor 21,5 miljoen dollar. Originele bedenker en ontwikkelaar van GameMaker Mark Overmars is tevreden over de deal. “Ik denk dat het goed nieuws is voor de GameMaker community”, zegt hij in een reactie.

  Tips

  Adriaan de Jongh schreef een blog met handige tips voor een Gamefonds aanvraag. Hij kreeg met Game Oven 35.000 euro van het fonds voor de ontwikkeling van Bounden. Ben je van plan om ook een aanvraag te doen bij het Gamefonds, lees dit dan zeker even door.

  Andere wereld

  En toen was daar opeens de trailer van Terraria Otherworld, een nieuwe game in de populaire serie die in Nederland door Engine Software en Codeglue naar allerlei platformen is geport. Engine Software en Re-Logic werken gezamenlijk aan dit nieuwe deel dat door de fans hartstochtelijk wordt besproken in de comments onder het YouTube-filmpje. Meest gehoorde vergelijking: het lijkt op Starbound.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=RCXk_ZCgxJI’]

  Docu

  GameLoading: Rise of the Indies is een documentaire over de opkomst van indie gamedevelopers over de hele wereld. De film werd mogelijk na een geslaagde Kickstarter-campagne en heeft een aardig aandeel Nederlandse developers doordat de makers de Dutch Game Garden hebben bezocht. Ook onze zuiderburen zijn vertegenwoordigd met een studio als Tale of Tales. In bioscopen in Maart en online in April.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=nw7pt6hC23w’]

  Buitenland

  GDC komt eraan en Nederlanders die naar San Francisco gaan, kunnen weer meedoen aan het traditionele Dutch Business Breakfast in het Nederlandse consulaat. Wel eerst even opgeven vooraf via deze link.

  Dan is er ook nog een Hollands feestje in het Cartoon Art Museum. Hapje, drankje en een handvol Nederlandse local multiplayergames maken dit een goed netwerkmoment. Speelbare games daar aanwezig zijn: Bounden (Game Oven), Check-in, Knock-out (Lionade Games), Ortus Arena (Firebrush Studios), Penarium (Self Made Miracle), TENNNES (Jan Willem Nijman)

  Kickstarter

  Kava Game Studio is een Kickstarter gestart om 30.000 euro bij elkaar te sprokkelen om de release van Call of Combat mogelijk te maken. De game bestaat al tien jaar en krijgt nu een facelift. Check de Kickstarter hier.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=uQE-D0KyjNQ’]

  Geld

  Interessante observaties over financiering van games en gamestudio’s in Europa en Amerika door Tinybuilds Alex Nichiporchik op Gamasutra. Lees het hier.

   

  En dan nog dit:

  • Stukje Nederlandse gamegeschiedenis voor weinig op Steam dit weekend.

  • Maarten van Rossem gaat langs bij Dutch Game Garden (begint rond twaalfenhalf minuut).

  • Emiel Kampen, docent aan de HKU en gamedeveloper, is tegenwoordig een Gameking met als specialiteit de Nederlandse indiescene. Dat leverde tot nu toe al hele aardige reportages en interviews op. Check ook zeker het gesprek met Jan Willem Nijman van Vlambeer.

  • Epic heeft een pot van 5 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor developers die de Unreal 4 engine gebruiken. Alle speelbare games maken kans op een toelage van 5.000 tot maximaal 50.000 dollar. Check hier voor meer info.

  • Vorige week hadden we het over Richard Boeser die in een blogpost de verdiensten van ibb & obb op Steam openbaar maakte. Hij heeft van Valve te horen gekregen dat het niet toegestaan is om de Steam cijfers te delen, maar doen verder niet moeilijk. Boeser heeft voor de volledigheid nu ook de developmentkosten voor ibb & obb gedeeld.

  De productiekosten (ongeveer €250.000 totaal), grofweg:
  – Game Design 40.000
  – Level Design 30.000

  – Art 30.000
  – Animation 5.000
  – Code 100.000
  – Music 10.000
  – Sound Design 2.000
  – Production 30.000
  – Software 3.000
  – Ratings 1.000
  – Events 5.000

  Uit Nu!

  iO van Gamious nu beschikbaar voor iOS.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=Ws_Yncec8Fo’]

  Bob’s Space Adventure – Red Magnet Studios voor Android en iOS.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=ycLOKj2Nqb0′]

  Elke vrijdag: weekoverzicht en vacatures in je mail

  Meld je nu aan:

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img