More

  Control Weekly • Casual Connect, GameOn, nominaties en de nieuwste games in Uit Nu!

  Casual netwerken

  Deze week was Casual Connect in Amsterdam en dat betekent natuurlijk netwerken, netwerken en nog eens netwerken in de Beurs van Berlage en de vele feestjes daar omheen. Het beste feest was traditiegetrouw van GamePoint. Dit keer geen goudgeverfde lilliputters, maar een kleurige uitspatting van neon in Club Air.

  GameOn verder zonder overheidsgeld

  Het investeringsfonds GameOn dat Reinout te Brake vorig jaar aankondigde –met 5 miljoen euro uit het bedrijfsleven en datzelfde bedrag vanuit de overheid– gaat verder zonder de bijdrage uit Den Haag. Volgens Te Brake kost het teveel tijd om het geld los te krijgen en begrijpt de overheid de tech sector niet. Luister hier naar het NOS interview met Te Brake over dit onderwerp.

  Kick & Fennick in PS Plus

  Drie jaar in ontwikkeling en dan nu redelijk onverwachts uit voor PS Vita: Kick & Fennick. Wat zijn ze blij en opgelucht de mannen van Jaywalkers Interactive. Dat klinkt duidelijk door hier en vooral hier (check de comments).

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=e5vTxsz5peY’]

  Nominaties voor Nederlandse games

  Stem op de Nederlanders voor de Pocket Gamer Award, Proun+, Metrico en Luftrausers.

  Drie nominaties voor Bounden in International Mobile Gaming Awards, voor Excellence in Innovation, Best Technical Achievement en Best Multiplayer Game. Doe je plicht als collega hier.

  Verschillende Nederlandse games dingen mee naar de Indie Prize die vanmiddag wordt uitgereikt tijdens Casual Connect. Maken Check In, Knock Out, Sumico, The Flock, Luna League Soccer, Ortus Arena, Action Henk, Verdun, Interloper, Herald, Flippin Phones, Teddy Terror en meer een kans?

   

  Rive spelen en dan sterven

  Zo! Rive spat werkelijk van het scherm in de nieuwste trailer. Er zijn zoveel manieren om te sterven in de meedogenloze wereld die Two Tribes aan het bouwen is en de trailer toont er een paar. Kaboem!

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=A0bl3HWvzzU’]

   

  Pascal Bestebroer van Orangepixel aan het werk:

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=vbokhi08QWg’]

   

  Europese subsidie voor videogames

  Er is geld beschikbaar voor developers. Lees je even mee?

  • De bijdrage bedraagt tussen de € 10.000,- en € 150.000,- euro voor concept- en projectontwikkeling  van een videogame (activiteiten tot het punt waarop er een Trial -versie, Alpha-versie of Bèta-versie van de videogame is ontwikkeld).
  • De subsidie is bedoeld voor digitale video games, ongeacht het platform of verwachte distributiemethode. In alle gevallen moet het spel bestemd zijn voor commerciële exploitatie.
  • Wie mag aanvragen? De producent dient een bewezen ’track record’ te hebben, dat wil zeggen een eerder geproduceerde video game, die commercieel gedistribueerd werd gedurende twee kalenderjaren voorafgaand aan de publicatie van de oproep (voor de oproep 06-2015 is dat het kalenderjaar 2013).

  Klik hier voor meer info.

  En dan nog even dit:
  Kickstarter van ex-Playlogic artist Yasmin Sheikh. 

  Rami is eerlijk over de industrie. Plus *bonus* zijn avonturen met Air Canada.

  Weirdbeard is de eerste Nederlandse  developer die getekend is door een Chinese uitgever. De Amsterdamse studio maakt een game en NetEase lokaliseert en publiceert ‘m in China.

   

  Uit Nu!

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=i3mZL6ho7dg’]

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img