More

  Control Weekly • Sluiting van een studio, IGF

  Welkom bij het weekoverzicht van week 4 (19 t/m 23 januari) waarin we lachen, huilen, juichen en bedachtzaam knikken. Bepaal zelf bij welk nieuws je dat doet.

  Game Over voor Game Oven

  Het was even schrikken, het bericht dat Game Oven in april de deuren sluit. Eén van de meest creatieve en wereldwijd gewaardeerde studio’s van Nederland is met Jelly Reef bezig aan zijn laatste kunstje. Volgens het bericht op de website brengen de games niet genoeg op om drie mensen full time aan het werk te houden. Adriaan de Jongh gaat in zijn eentje verder, Bojan Endrovski zoekt nieuwe programmeerklussen en Eline Muijres gaat aan de slag met Monogon Games. Oh en we hebben het toch nog even nagevraagd: het is géén 1 aprilgrap.

  Nederlandse studenten scoren bij IGF

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=Fz_nHrt2oJU’]

  Over Monogon Games gesproken, deze drie HKU studenten zijn genomineerd voor een IGF Student Award voor hun game Interloper. Bravo! Verder nog twee Honorable Mentions, waarvan eentje wel heel bijzonder. Een leerling van de middelbare school Elzendaal College in Boxmeer onder de naam Rubna kreeg voor zijn (haar?) game Lisa lof toegezwaaid van de jury. Ook HKU-er Jeroen Wimmers werd met Circles in het zonnetje gezet.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=trEwcKhWXr4′]

  Verder…

  Monobanda Play wint de prestigieuze kunstprijs Japan Media Festival Award met de installatie 3RD. Best een big deal, want maar liefst 3853 werken waren ingestuurd uit 71 landen. Vanaf begin februari is 3RD te spelen en beleven in het Japan National Art Center.

  Studenten-gamecongres Indevelopment wordt dit jaar op 15 mei in de Jaarbeurs Utrecht gehouden en hoewel er nog geen sprekers bekend zijn, zijn de tickets al in de verkoop gegaan. Gezien de sprekers van voorgaande edities verwachten we ook dit jaar weer een mooie line up.

  Kaartgame Gang Up haalt in de tweede poging zijn Kickstarter-doel. Met nog twintig dagen te gaan is er al ruim tweeduizend euro meer dan de beoogde 6500 euro binnengehaald.

  Allereerste Rock Opera videogame live

  De allereerste Rockopera videogame Karmaflow is deze week in première gegaan met een spectaculair live concert waar diverse bekende artiesten uit de metalwereld samen met het Metropole Orkest muziek uit de game uitvoerden in Theater aan de Parade in Den Bosch. Het eerste deel van Karmaflow is nu te koop via Steam. Initiatiefnemer Ivo van Dijk greep deze gelegenheid ook meteen even aan om op het podium zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Ze zei ja.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=pTcqHwcPN9o’]

   

  Underground van Grendel Games is begonnen als serious game, namelijk als trainingstool voor laparoscopische ingrepen. De controller is daarbij altijd van groot belang geweest. Zonder de exacte werking van het operatiewerktuig was de game niks waard in dit opzicht. Lees hier meer over de validatie van de speciale controller voor Underground.

  Vanmiddag is het zover, dan begint Global Game Jam 2015. Alle vijf locaties in Nederland zitten vol dus dat belooft weer een hoop nieuwe games na het weekend.

   

   

  Uit Nu!

  Roche Fusion – Amulware

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=jUzzaDCPqrg’]

  Karmaflow – Basecamp Games

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=rWc2eL4FIWQ’]

  Gunslugs 2 – Orange pixel

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=INuE_5VyA6Y’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img