More

  Uit Nu! • Operatiegame Underground van Grendel nu te spelen met gewone controller op Wii U

  Uiteraard kennen lezers van Control de game Underground al enige tijd en dan vooral als serious game voor chirurgen om hun laparoscopische skills te trainen, maar het is altijd de visie geweest van Grendel-bazen Tim Laning en Jan-Jaap Severs om de game ook uit te brengen als entertainment-product. Vanaf gisteren is Underground te downloaden uit de eShop van de Nintendo Wii U en wordt heel behoorlijk ontvangen door reviewers.

  In 2013 won Underground twee uilen tijden de Dutch Game Awards voor Best Serious Games en Best Applied Game Design. Toen al was de jury onder de indruk van de ambitie en de hoge kwaliteit, zaken die veel serious games helaas vaak ontberen. De game wordt momenteel gebruikt door een aantal ziekenhuizen als trainingsmiddel voor chirurgen. Door Underground te koppelen aan de speciaal daarvoor ontwikkelde operatiecontrollers werkt het als simulator. Grote kracht van de game boven een realistische simulator is dat de game leuk is om te spelen en daardoor veel vaker gespeeld wordt.

  In Underground is het de bedoeling om het meisje Sari en haar robot Sw4nk door de mijnen veilig naar huis te leiden. Dat doe je door obstakels op de route weg te halen en alternatieven te creëren met twee grijparmen.

  screenshot03 wallpaper screenshot04

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img