More

  Nieuws • 10 jaar Killzone gevierd met twee diepgravende praatjes op Control Conference

  Het is vandaag tien jaar geleden dat Killzone uit kwam op de PlayStation 2. De verwachtingen waren toentertijd hooggespannen nadat Edge de game als ‘Halo voor de PS2′ had bestempeld. Maar dat was volledig misplaatst. Killzone was helemaal niet gemaakt om het op te nemen tegen een andere game. Het was namelijk veel meer. Een eigen game, met een eigen wereld, een eigen verhaal en vooral die eigen bad guys. Die in- en in slechte Hellghast met hun gloeiende oranje ogen en hun nazi-achtige symboliek.

  De game was een succes en ontwikkelaar Guerrilla Games werd ingelijfd door Sony. Daarmee kreeg de Amsterdamse studio een uitgelezen kans om mee te groeien met de PlayStation consoles. Zonder uitzondering was elke nieuwe aflevering in de Killzone-serie een technisch hoogstandje op het platform waar ze uitkwamen. In tien jaar zijn zes Killzone-games uitgekomen op vijf verschillende platformen en elke game was een commercieel succes. Dat is iets om trots op te zijn. Guerrilla Games is één van de beste studio’s in de wereld van AAA games en dat gewoon op de Herengracht in Amsterdam.

  Op Control Conference hebben we twee sprekers van Guerrilla Games. Principal Tech Programmer Jeroen Krebbers en Lead Visual Effects Marijn Giesbertz duiken dieper in op het development van Killzone Shadow Fall.

  Jeroen Krebbers:

  [blockquote]

  Taking Killzone Shadow Fall Image Quality into the Next Generation

  This talk focuses on the technical side of Killzone Shadow Fall, the platform exclusive launch title for PlayStation 4. We present the details of several new techniques that were developed in the quest for next generation image quality, and the talk uses key locations from the game as examples.

  [/blockquote]

  Marijn Giesbertz:

  [blockquote]

  The Production and Visual Effects of Killzone Shadow Fall

  With the arrival of next generation consoles comes more processing power and memory… and with that, a whole lot more possibilities. Take an exclusive look behind the scenes of this Playstation 4 launch title and hear about the challenges the team were faced with during production. You’ll also learn more about how a lot of the visual effects like dynamic dust, rain, level extensions and various particle effects were achieved.

  [/blockquote]

  [yframe url =’https://www.youtube.com/watch?v=trSUwwcVjns’]

  [yframe url =’https://www.youtube.com/watch?v=B5v6A01redk’]

  [yframe url =’https://www.youtube.com/watch?v=-rBAkj5Egok’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img