More

  Uit Nu! • Sumico: The Numbers Game van Ludomotion lanceert stiekem in NL App Store

  Er gaan verschillende verhalen de ronde over de plotseling lancering van Sumico in de Nederlandse App Store. De game stond namelijk gepland voor 12 november, net als de rest van de wereld, maar daar was ie opeens gisterochtend. Was de druk van vrienden en familie te groot voor Sumico-bedenker (oh en Control uitgever) Matthijs Dierckx? Was hij in slaap gevallen achter zijn toetsenbord en is met zijn voorhoofd op de releaseknop terecht gekomen? Wilde zijn zoontje Minecraften en heeft toen per ongeluk op de knop gedrukt?

  Hoe dan ook, tot 12 november is Nederland het enige land waar Sumico nu is uitgebracht voor iOS. Deze versie bevat 12 extra levels en is op talloze punten verbeterd ten opzichte van de oorspronkelijke Android-release. Voor wie het nog niet wist, Sumico is een rekenspel. De speler krijgt een veld met getallen en ‘operators’ (plussen, minnen, etc.) en moet op de beste manier het doelgetal maken. Hoe slimmer de speler dat aanpakt, hoe meer punten hij krijgt.

  Het spel is bedacht door game developer en onderzoeker Joris Dormans en game journalist en Matthijs Dierckx. De game is vervolgens ontwikkeld door Ludomotion, de gamesstudio van Dormans.

  Haal hier de iOS-versie en hier de Android-versie.

  Screenshot_2014-09-23-22-36-07-576x1024 Screenshot_2014-09-23-18-05-41-576x1024

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img