More

  Nieuws • Concept artist The Last of Us spreker op Control Conference

  John SweeneyThe Last of Us van Naughty Dog is een absoluut hoogtepunt in het medium games. Eén van de beste games van de vorige generatie en ook van de huidige generatie. In het spel leid je de stuurse Joel en de jonge Ellie dwars door de resten van wat ooit Amerika was. Tijdens die tocht kom je langs vele iconische plekken die een onwisbare indruk achterlaten bij de meeste spelers. Zie bijvoorbeeld bovenstaande afbeelding. Of die hieronder staan. Verantwoordelijk voor deze moderne klassiekers is concept artist John Sweeney.

  Sweeney is een van de sprekers op Control Conference 2014, 25 november in Utrecht. Daar vertelt hij over zijn inspiratie en werkwijze van die mooie concept platen van The Last of Us. Sweeney is ook onlangs geselecteerd voor Into the Pixel, een tentoonstelling van de beste game art. Zijn werk wordt ook verkocht door digitale kunsthandelaar Cook and Becker. Check de site voor zijn werk.

  Alleen deze week gelden nog de Early Bird prijzen voor Control Conference.  Koop je kaarten dus snel. (Of langzaam als je liever iets meer betaalt.)

  In een interview met Into the Pixel zei Sweeney over zijn werk:

  [blockquote source=”John Sweeney”]Aside from the image making itself, getting to take part in the creative process of the game is extremely rewarding. Seeing a concept of mine turned into something playable in game for the first time was surreal and very exciting. It was also an insight as to how others see and interpret my work. [/blockquote]

  CAW crows copy carousel tommy_town_vista end lighting copy

   

  I.s.m. Next Gen Art Event

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img