More

  Video Vrijdag • De eerste trailer van Proun+ van Joost van Dongen en Engine Software

  Nog dit jaar komtie uit. De opvolger van het succesvolle soloproject Proun van Joost van Dongen. Even het geheugen opfrissen? Naast zijn werk als Lead Tech bij Ronimo Games maakt Van Dongen games in zijn vrije tijd. Proun was de eerste die hij uitbracht, daarna volgde nog het intrigerende Cello Fortress. Proun is een racegame waarbij je een bal over een kabel stuurt die door een abstract landschap kronkelt. Abstract als in de schilderijen van Mondriaan and Kandinsky. De game won in 2011 een Dutch Game Award, een Dutch Design Award en kreeg een Honorable Mention voor Visual Art bij het IGF.

  Nu drie jaar later komt dus Proun+ uit. Geen deel 2, maar Plus. Engine Software pakte het eerste deel en maakte dat geschikt voor 3DS en iOS. Zelf voegde de studio uit Doetichem nog eens zes extra tracks toe aan de vijf bestaande. Ook werden er verschillende gamemodes bedacht die de game een langere houdbaarheid geven. De speler kan kiezen uit vijf verschillende snelheden, van relaxed een stukje toeren tot niet knipperen anders ben je dood. Alle tracks hebben een eigen soundtrack, geschreven en uitgevoerd door Joost van Dongen en Arno Landsbergen. Verwacht Proun+ de komende weken in de 3DS eShop en App Store.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img