More

  Uit Nu! • MediaMonks waarschuwt voor misbruik van hoestsiroop met kotsende robotten

  Amerikaanse jongeren willen nog wel eens snoepen van vrij te verkrijgen medicijnen als hoestsiroop als alternatief voor alcohol of drugs. Nou is het nog geen epidemie, maar het gebeurt regelmatig dat jongeren met een overdosis hoestsiroop in de problemen raken. Eén op de twintig jongeren om precies te zijn. Om te waarschuwen voor de gevaren van recreatief gebruik van medicijnen als hoestsiroop hebben de Amerikaanse organisaties Consumer Healthcare Products Association en de Partnership for Drug-Free Kids opdracht gegeven tot het maken van een voorlichtingscampagne, waarvoor MediaMonks de game DMX Labworks heeft gemaakt.

  In de game moeten drie robotten simpele taken uitvoeren, maar eentje doet dat onder de invloed van hoestsiroop. Die zwalkt als een dronkenman en kotst regelmatig zijn maaginhoud leeg, tot grote ergenis van zijn robotvriendjes. De boodschap is duidelijk: hoestsiroop is dope. Maar dan anders. Download de game voor iOS en Android.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img