More

  Nieuws • En dit zijn de beste drie games van Indigo 2014 volgens Wesley Akkerman

  Dit jaar wordt Indigo georganiseerd in TivoliVredenburg. Deze locatie is veel groter en biedt ruimte voor meer bezoekers en zes extra games. Waar we vorig jaar nog 26 games te spelen kregen, is dat aantal dit jaar verhoogd naar 32. Dat maakte het samenstellen van dit top drie-lijstje er niet makkelijker op, want ook in 2014 laat de Nederlandse gamesindustrie goed zien waar het toe in staat is. (De jongen op de foto hierboven is overigens niet Wesley Akkerman -red) 

  Net als vorig jaar maak ik ook voor INDIGO 2014 een lijstje met drie van mijn favoriete games. En net als vorig jaar is dat niet gemakkelijk, want er zijn zo veel toffe games op te noemen. Neem bijvoorbeeld Rive, van Two Tribes. Een een fijne shooter waarin je je vijanden kunt hacken om hun vaardigheden te stelen (en zoals vandaag werd aangekondigd naar Wii U, PS4, Xbox One en Steam komt). Of Fragments of Him, van Sassybot Studio, waarin je het leven van een man volgt die net zijn partner heeft verloren. En natuurlijk het strategische spel Renowned Explorers, van Abbey Games. Oké, here we go.

  3. Tribal and Error – Grotman

  Eén van de meest merkwaardige en innovatieve games dit jaar is ongetwijfeld Tribal & Error, een game waarin je als speler een vreemde taal moet leren om holbewoners door de ijstijd te loodsen. Je leert te communiceren met die holbewoners door te herhalen wat zij zeggen en goed op te letten wat hun reactie daar op is. Zo geef je als speler zelf betekenis aan de tekens die je ziet en dat houdt in dat de mogelijkheid bestaat dat een taal zich per speler anders kan ontwikkelen – natuurlijk binnen de grenzen van het core concept. Tribal & Error is een game die je speelt wanneer je behoefte hebt aan rust. In feite ‘craft’ je een taal die bestaat uit een verzameling componenten uit de omgeving en reacties van de holbewoners. Wanneer het spel uitkomt, is jammer genoeg nog niet bekend. Dit ziet er in elk geval veelbelovend uit.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=tXmn-Ktdrlo’]

  2. The Penarium – Self Made Miracle

  The Penarium is een knotsgekke ‘death circus’ game waar je met hoofdpersonage Willy heel wat beproevingen moet doorstaan. Hij wordt achtervolgd door schermvullende laserstralen, doelzoekende raketten en draakachtige wezens die uit de grond schieten. Ook krijgt anti-held Willy liters water over zich heen waarin ie zomaar kan verdrinken. Het is vechten voor je leven in het circus van The Penarium, terwijl het saddistische publiek op de achtergrond juicht wanneer dingen drastisch misgaan. Maar wat is het tof. Op Indigo vertelde Rick van Ginkel van Self Made Miracle me dat er plannen zijn om uitdagingen à la Super Smash Bros. in de game te verwerken: zo krijg je bijvoorbeeld de taak om binnen de tijd een aantal ballonnen te laten knappen of bommen onschadelijk te maken. En zo zijn er nog een aantal doelen (die overigens nog kunnen veranderen). De game is hierdoor uitgesteld naar begin 2015, waardoor we met een beetje mazzel al in februari aan de slag kunnen met The Penarium.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=svl7u5Sv0bM’]

  1. Lumini – Speelbaars

  Eén game die ik al vanaf de eerste momenten volg is Lumini. Lumini is een game waarin je een school vissen door grote levels begeleidt en onderweg glimmende dingen verzamelt. Op je reis kom je heel wat gevaren tegen, waardoor het kan voorkomen dat je hier en daar een vis verliest. Gelukkig zijn er ook momenten dat je je school kunt aanvullen. De mooie en sfeervolle omgevingen bevatten ook een aantal puzzels die heel fijn geïntroduceerd worden, maar die je wellicht niet direct oplost. Het is een fijn balans tussen exploratie, oplossingsgericht denken en je laten onderdompelen in de omgeving. Lumini heeft bij mij heel wat strepen voor omdat het me doet denken aan de onderwaterlevels van Donkey Kong Country. Lumini bevat dezelfde rustgevende flow met een mix van relaxt zwemmen, terwijl je toch altijd op je hoede bent. Maar stressvol wordt het nooit.

  [yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=9qUGNPICQ6Q’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img