More

  Event • Vijf jaar Indigo in stijl gevierd met indrukwekkend aantal Nederlandse indie games

  Het begon vijf jaar geleden op het Dutch Game Garden kantoor op de Neude. Toen nog half in een verbouwing, tussen de kabels en losse tapijttegels. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en is Indigo via edities in het stadhuis terecht gekomen in het spiksplinternieuwe TivoliVredenburg. Alessandra van Otterlo was bij de openingsavond.

  Dit jaar zijn er maar liefst 32 games van Nederlandse bodem te spelen. Shooters, brawlers, verkenners, rekengames, games die draaien om emotie en games die gespeeld worden met de Oculus Rift of met kussens. Ze zijn niet allemaal gemaakt door Nederlanders, maar wel in Nederland. De makers zijn jonge studenten die net komen kijken, veteranen die alles al hebben gezien, en alles wat daar tussen in zit. Dit klinkt allemaal nogal divers, he? Nou dat klopt, want de Nederlandse gamesindustrie is zeer divers en Indigo weet daar ieder jaar weer een mooie showcase van te maken.

  Ik ga er geen games uit lichten, want dat zou de andere games tekort doen. Ook ga ik ze niet allemaal opnoemen, want dat heeft Control al eerder gedaan, hier, hier en hier. Of in een handzaam boekje dat je alleen hier kunt lezen, omdat DHL de zending is kwijtgeraakt. Wat ik wel doe is iedereen aanraden om Indigo te bezoeken. Ben je gisteren nog niet geweest, dan kan je vandaag nog terecht tot 10 uur vanavond.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img