More

  Video • UPDATE: Nederlandse gamesindustrie in het nieuws: nu ook met Cook and Becker

  UPDATE: 

  En daar zijn ze weer, die arme ‘puisterige tieners’ (zie ook twee items hieronder). Dit keer zijn ze niet bleek, maar hebben ze geen verkering en sluiten ze zich dagenlang op donkere zolderkamers op. Welkom bij weer een aflevering van mainstream tv doet games. Cook and Becker doet mooie dingen met fantastisch (concept) art dat op een stijlvolle manier wordt gedrukt en bewerkt. Leuk dus dat ze even een momentje krijgen in de spotlights. Jammer dat ze zo rommelig en weinig kundig worden voorafgegaan door het oeverloos geleuter van… ja wie zijn die mensen eigenlijk?

  Kenney Vleugels maakt zich nog steeds hard voor een gamedev centrum in Kerkrade. Zijn indiegogo campagne staat inmiddels op 21 procent en heeft nog 25 dagen te gaan. Tijd dus voor wat extra aandacht. En die krijgt hij van de plaatselijke zender L1, die het item inleiden met de woorden: “De gamesindustrie wordt steeds groter.” Op de achtergrond zien we een plaatje van Grand Theft Auto: Vice City uit 2002(!). Lekker bij de tijd mensen.

  [yframe url =’http://www.youtube.com/watch?v=fW5vaC0GuFE’]

  De mensen achter Game Loading hebben via Kickstarter geld opgehaald om een documentaire te maken over indie developers: Rise of the Indies. Ze zijn ook in Nederland geweest en hebben gefilmd bij de Dutch Game Garden. Daar is nu een stuk van online gekomen:
  [yframe url =’http://www.youtube.com/watch?v=QKMm_1_VyPU’]

  Jan Pieter van Seventer is tegenwoordig directeur van de Dutch Game Garden en hij vertelt in de studio bij Radio 1 iets meer over het naderende Indigo in TivoliVredeburg in Utrecht. Hij ontkracht meteen een paar (uitgekauwde) stellingen: “Games worden vooral door bleke, puisterige tieners gespeeld.” Gaap.

  JP bij Radio 1

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img