More

  Events • Games op het Nederlands Filmfestival

  Alle evenementen vinden plaats in TivoliVredenburg.

  1. INDIGO
  25 en 26 september 2014 • Do 12-17u • Vr 12-22u • Gratis
  Bekijk de INDIGO 2014 Show Guide:
  http://issuu.com/controlmagazine/docs/indigo-show-guide-2014-screen
  Georganiseerd door: Dutch Game Garden

  2. NFF Game Sessies
  Vr 26 september 2014 • Vr 14u • €5

  Film en videogames worden vaak als twee gescheiden werelden gezien. Jammer, want meer cross-overs zouden beide disciplines ten goede komen. Dergelijke innovatieve projecten staan centraal in het middagprogramma, waarin Matthijs Dierckx (CONTROL Magazine) en Martijn Winkler (Dutch Directors Guild) antwoord zoeken op de vraag of gameplay echt op gespannen voet staat met het vertellen van een goed verhaal, en of virtual reality misschien een ideaal gereedschap is voor scenaristen. Met bijdragen van o.a. de bedenkers en makers van de game Perloo, storytelling specialist Tomas Sala (LittleChicken) en regisseur Maartje Nevejan (van o.a. het Nationale Canta Ballet) en Bram Ruiter van de Super Game Jam serie.

  http://www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/nff-games-sessies-2014

  3. NFF Game Café
  Do 2 Oktober 2014 • Do 18:30u • Gratis

  Nederlandse gameontwikkelaars praten het publiek aan de bar van het Game Café in de Pandora Foyer bij over games, films, filmische games en filmgames. Op het door Control Magazine en ImproVive georganiseerde evenement worden ook de beste trailers van en cutscenes uit videogames vertoond. Eén van de gasten is Jeroen de Cloe, directeur van Sticky Studio’s (met kantoren in Utrecht en Los Angeles). Zijn bedrijf was verantwoordelijk voor de razendpopulaire mobiele games die Warner Bros inzette ter promotie van blockbusters als Godzilla, Edge of Tomorrow en 300: Rise of an Empire. Guerrilla Games’ art-director Jan-Bart van Beek vertelt over de filmische aanpak van hun vermaarde Killzone-reeks. Verder is er aandacht voor de ‘gamer als creator’.

  http://www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/game-caf-2014

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img