More

  Video • Dit is de oudste gameplay-video van Minecraft — en je raadt nooit wie hem maakte

  Nu Microsoft 2,5 miljard dollar op tafel heeft gelegd voor Minecraft-maker Mojang, is het aardig eens te kijken waar alles begon. Dankzij internet is dat betrekkelijk eenvoudig: de forum post van Notch waarin hij voor het eerst Minecraft toont, staat nog gewoon online.

  De wetenschap dat het spel anno 2014 dus 2,5 miljard dollar waard is, maakt deze thread bijna surreëel. Ook opvallend: één van de eerste commenters, een zekere ‘jwaap‘, is Vlambeers Jan Willem Nijman — de latere bedenker van iPhone Game of the Year Ridiculous Fishing. Nijman plaatste op die eerste forum pagina ook een link naar een YouTube-filmpje dat hij maakte in Minecraft. Díe video is de oudste video van Minecraft op Youtube die niet van Notch zelf komt — en de oudste die echte gameplay toont in plaats van een technische demonstratie. En dat is bijzonder, er volgden immers meer dan 89 miljoen Minecraft-video’s die de game tot grootste onderwerp maakten van de site.

  Dus excuses voor de kop boven dit artikel, maar deze click bait header is redelijk van toepassing.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img