More

  Uit Nu! • Oude rotten uit Commodore 64 en Amiga-tijd maken mobile game Trickle Trouble

  Boys Without Brains is een Nederlandse studio die in de jaren tachtig en negentig furore maakte met games op de Commodore 64, Amiga en later PC. Titels als Hawkeye, Flimbo’s Quest en Disposable Hero verschenen voor de C64 en Amiga in de periode 1988 tot 1993. Vervolgens verschenen alleen nog YoghoYogho, een platformer ter promotie van de zuiveldrank van Campina en FC Knudde voor de PC. Daarna werd het stil rondom Boys Without Brains. De teamleden gingen hun eigen weg en vonden werk elders, niet noodzakelijk in de gamesindustrie.

  Maar het is 2014 en de Boys Without Brains zijn terug. Een paar jaartjes ouder, wat kilo’s zwaarder maar met hetzelfde enthousiasme van vroeger zijn de mannen aan de slag gegaan om weer games te maken. Onder de vlag van Fifteen Mile Drive, het animatie- en gamebedrijf van Edwin van den Heuvel, één van de mannen zonder hersens, is nu Trickle Trouble uitgekomen voor Android. Het is een soort van BreakOut waarbij een bever (Chewy) omhoog springt op een blok hout om zijn dam te repareren en nare beestjes te verjagen. De speler bestuurt het blok hout en moet zorgen dat de bever blijft stuiteren. Download de game hier.

  Check hieronder een aantal oude games van de Boys Without Brains.

  Flimbo’s Quest – C64 (1990)

   

  Disposable Hero – Amiga (1993)

   

  FC Knudde – PC (1996)

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img