More

  Video Vrijdag • Jesse van Dijk: “Bungie-devs zijn ook hun Destiny-characters kwijt”

  Bungie concept artist Jesse van Dijk was vorig week in Duitsland op Gamescom om de pers bij te praten over Destiny. Tijdens zijn spaarzame vrije uurtjes liep hij ook even langs het Holland Paviljoen om te zien wat zijn landgenoten zoal uitspoken tegenwoordig. Daar spraken we hem onder meer over zijn werkzaamheden bij Bungie en natuurlijk de naderende release van Destiny. Het blijkt dat niet alleen de personages die spelers wereldwijd hebben gemaakt zijn gewist na het aflopen van de beta, ook de characters die Bungie-medewerkers zelf hebben gecreëerd en opgewaardeerd zijn verdwenen.

  Van Dijk: “Op een ochtend kreeg iedereen een mailtje dat de characters eind van die dag gewist werden. Dat leidde tot verhitte discussies, want veel mensen hadden veel tijd en aandacht gestoken in hun personage. Mailtjes met verzoeken en smeekbeden naar de leiding haalden niets uit. Het management was onverbiddelijk, dus iedereen heeft nog gauw screenshots gemaakt van zijn character en rondgestuurd aan zijn collega’s. We hadden op een gegeven moment mails met een gig aan attachments rondgaan in het bedrijf. Dat geeft wel aan hoe iedereen betrokken is bij dit project.”

  Destiny komt uit op 9 september.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img