More

  Uit Nu! • Sumico van Ludomotion en… eh, mij

  Dit is de 274e aflevering op deze website van de rubriek Uit Nu! en dit is de eerste keer dat ik een game beschrijf waar ik zelf nauw bij betrokken ben.

  Sumico is een nummer-puzzel-game, ontwikkeld door Ludomotions Joris Dormans en mijzelf, met extra (engine en backend) programmeerwerk van Koen Bollen (eveneens van Ludomotion), graphics van Dick Grinwis en additionele muziek van Bart Delissen.

  Over de totstandkoming schrijf ik een uitgebreide post mortem zodra de iOS-versie uit is, want momenteel hebben we nog alleen de Android-versie van Sumico gereleased. Dat heeft meer een organisatorische dan andere reden, maar is wel een interessant experiment. Normaliter release je immers óf tegelijk óf eerst op iOS.

  Uit Nu! is een wat misleidende titel, want het is vandaag een week geleden dat Vlambeers Rami Ismail op ons verzoek de officiële lancering vanaf het Holland Pavilion op de Gamescom verrichtte.

  Overigens hebben we weinig klagen over de aandacht van de pers. Nederlandse media pakten de release aardig op, Gamer.nl en de De Telegraaf plaatsten een preview en Neerlands grootste Android site schreef lovende woorden over onze nummers-game.

  Sinds afgelopen vrijdag wordt de game ook in tal van ‘Best Games of the Week’-artikelen meegenomen. Dat begon met Pocket Gamer dat Sumico uitriep tot een van de beste drie Android games van de week (en zelfs de beste gratis game). Daarna volgde meer positieve artikelen van grotere sites dan we vooraf durfden te hopen. Een selectie:

  • The Guardian: “Finally, something for anyone who’s been enjoying number-puzzle games like Threes! in recent months.”
  • Android Central (ruim een miljoen volgers op social media): “Sumico is a decidedly original puzzle game with plenty of polish.”
  • The Android Soul: “Sumico brings something new to numbers game (it’s not another 2048 or hexagonal 2048 game).”
  • Android Police: “So. Many. Games. Now I’ll go back to work (ie. play Sumico)”
  • Gamezebo: “Math games always sound like such a dull proposition, but as Threes! proved earlier this year, you just have to do it right. And Sumico definitely does.”

  En verder nog een uiterst positief artikel op Baixaki — de grootste gamessite van Brazilië. Tenminste, positief in de versie die Google Translate ons voorschotelt.

  Een enthousiaste ontvangst dus (en een paar trotse makers). Momenteel werken we aan een stel extra levels en enkele verbeteringen op basis van de feedback. Deze 1.1-versie debuteert in september op iOS.

  SUMICO, the numbers game is hier te downloaden voor Android (gratis, met ads, en een IAP voor een ad free version).

  [yframe URL=”http://www.youtube.com/watch?v=wBuI0xFJ4NQ”]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img