More

  Nieuws • Kenney Vleugels zoekt geld voor de realisatie van… Kenney Land

  Het klinkt een beetje als een pretpark: Kenney Land. Maar het is een plek waar gamedevelopers samenkomen om te werken, leren en netwerken. Bedenker Kenney Vleugels, maker van populaire gratis assets packs, is via een indiegogo campagne begonnen geld bij elkaar te sprokkelen om zijn visie te verwezenlijken. Hij heeft 40.000 euro nodig om deze gamehub van Zuid Limburg op te zetten in Kerkrade.

  Het idee achter Kenney Land is volgens Vleugels om de dev scene in Limburg een boost te geven. “Er gebeurt in deze regio nog weinig op het gebied van gamedevelopment en -ondersteuning, dus ik hoop dat ik hiermee een startsein kan geven.” Dat lijkt te werken, want inmiddels zijn er serieuze gesprekken gaande met de gemeente voor ondersteuning. “Het is de bedoeling dat developers hier gratis of tegen kostprijs kunnen werken.”

  Verder zijn de plannen voor het gebouw het organiseren van gamejams, meedoen aan Ludum Dares, het faciliteren van trainingen en workshops en het organiseren van meetings waarbij developers, freelancers en opdrachtgevers met elkaar in contact komen.

  Als beloning voor donaties heeft Vleugels bovenop de 6000 gratis te verkrijgen assets nog eens 4000 extra assets gemaakt waarmee (beginnende) gamemakers direct aan de slag kunnen.

  KenneyLand_concept

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img