More

  Video • Daniël Ernst speelt met hoogtevrees in zijn nieuwe Oculus-diorama Der Grosse Gottlieb

  Daniël Ernst heeft het tweede project in zijn The Shoebox Diorama uitgebracht. Na het beklemmende Blocked In, één van de meest gedownloade Oculus Rift demo’s, waarin de speler in een kamer zit en buiten gigantische Tetrisblokken uit de hemel ziet vallen, maakt Der Grosse Gottlieb opnieuw grote indruk.

  Gezeten op een stellage van op elkaar gestapelde stoelen, waant de speler zich hoog boven de aarde, ook in VR gezeten op een vervaarlijk krakende toren van stoelen. Daniël Ernst schept er duidelijk een duivels genoegen in om de speler, of kunnen we beter zeggen: de waarnemer, op een subtiele manier aan het wankelen te brengen. “De diorama gebruikt een microfoon om een live stream van jouw omgeving de virtuele wereld in te streamen. Als je een goed afsluitende koptelefoon ophebt hoor je deze audio uitfaden als je omhoog kijkt en infaden als je naarbeneden kijkt. Zodoende wordt de hoogte in de diorama kracht bijgezet.” Het resultaat is een even wonderbaarlijke als vervreemde ervaring die wederom de kracht van VR toont zonder de ongemakken van misselijkheid.

  De game is te downloaden voor Windows en Mac en is te beleven als installatie op de tentoonstelling Vertigo of Reality in de Akademie der Künste in Berlijn van 17 september tot 14 december. Ernst is inmiddels volop bezig met de volgende Diorama, The Pigeon Man geheten, die hij tijdens Gamescom toont op het Holland Paviljoen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img