More

  Nieuws • Dit is de nieuwe game van Firi Games — met art van Romano Molenaar

  Het Haagse Firi Games heeft een flinke hit te pakken met Phoenix HD, de top down bullet hell voor iOS. De gratis game maakt het mogelijk dat El Drijver en Tijmen Roberti de afgelopen tweeënhalf jaar aan de opvolger hebben kunnen werken die onlangs is aangekondigd. Pocket Quest heeft niets te maken met spaceships en ruimtegevechten, maar belooft dezelfde aantrekkingskracht te hebben. De speler moet een groepje helden trainen, door dungeons leiden en uiteindelijk laten vechten tegen de zwarte draak. Je weet wel, de wereld redden enzo.

  [yframe url =’http://www.youtube.com/watch?v=kI5ze_dktis’]

  De game kwam tot stand in samenwerking met verschillende partijen. Zo is het uiterlijk van Pocket Quest het werk van Artking Studio, de art outsourcing studio van comic artist Romano Molenaar en Niel Vredevelt. Drijver legt uit: “Tijmen en ik hebben al eerder met hen samengewerkt aan The Chronicles of Spellborn tussen 2006 en 2009 dus we wisten heel goed wat we aan ze hadden. In feite is Art King verantwoordelijk voor de gehele look & feel, dus verzorgen ze naast alle achtergronden en character animations ook de GUI graphics.” 

  Verder wordt Firi Games bijgestaan door Bernard Schendstok die zorgt dat de art vanuit Flash direct importeert in de eigen engine die door Roberti ontwikkeld en onderhouden wordt. Drijver: “Hierdoor toveren wij de coole vector graphics van Art King met heel veel karaktertjes tegelijk en spectaculaire magische particle effects op 60fps op het scherm. Over particle effects gesproken, er zijn honderd unieke player skills met hun eigen special abilities en graphics. Daar ben ik het afgelopen jaar  dus vooral mee bezig geweest.”
  Voor muziek en audio design werkt het duo samen met componist Niels van de Leest. “Dit is voor het eerst dat wij met Niels samenwerken maar het resultaat is nu al episch”, zegt Drijver.

  pocketquest_alpha_1_nologo pocketquest_alpha_2_nologo pocketquest_alpha_3_nologo pocketquest_alpha_4_nologo

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img