More

  Nieuws • Horizon van Venus Patrol is de indie-tegenhanger van de grote persconferenties

  Games zonder geweld, ze bestaan echt. Naast de opgeblazen E3 persbijeenkomsen van Sony, Microsoft en Nintendo was er Horizon, een persconferentie georganiseerd door Venus Patrol waar een achtal games werd aangekondigd. Een bescheiden aantal, maar de presentaties waren stuk voor stuk uniek. Helaas waren er geen Nederlandse games te bekennen. Deze waren er wel:

     
  Animator Scott Benson en game designer Alec Holowka werken samen aan het succesvol gekickstarte Night in the Woods, waarin de kat Mae terugkeert naar de stad van haar jeugd, om vervolgens te ontdekken dat al haar vrienden inmiddels volwassen zijn, en ze eigenlijk niet zo goed meer weet wat ze wil met haar leven. Holowka vatte het perfect samen: “Night in the Woods is a game about the inevitability of death, and pizza parties.”
   
  Platforms: Windows, Mac, Linux, PlayStation 4
  Release datum: 2015
    
  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Syk3d-WahMI’]

  Patrick Smith aka Vectorpark, kondigde zijn nieuwste project Metamorphabet aan. Een interactief alfabet voor alle leeftijden.

   

  Platforms: Windows, Mac, Linux, iPad
  Release datum:  2014

    
  metamorphabet

    

  Het collectief Ko-op Mode onthulde maar liefst twee projecten: de vlieg- en muzieksimulatie Fledge en het door speelgoed geinspireerde puzzelspel GNAH! waarin speler de binnenkant van monsterhoofden verkennen om de buitenkant te beinvloeden.

   

  Platforms: Windows, Mac, Linux
  Release datum: 2015

    

  screenshot-1

    

  De makers van iOS exploratiegame Kometen, Niklas Akerblad en Erik Svedäng, maakten indruk met een uitgebreide gameplay video van hun point en click adventure else {Heart.Break()}. Volgens de mannen zelf een game over friendship, love en het programmeren van je omgeving.

   

  Platforms: TBD
  Release datum: 2015

    

  elseheartbreak

    

  Control Conference spreker Brendan Chung presenteerde voor het eerst een uitgebreide gameplay demo van een heist in zijn “20th century cyberpunk” hacking game Quadrilateral Cowboy.

   

  Platforms: Windows, Mac, Linux
  Release datum: 2014

    

  screenshot-1 (1)

    

  Dan Pinchbeck (Dear Esther) durfde niet meer dan 5 seconden nieuwe footage van zijn immersive exploration game Everybody’s gone to the Rapture te laten zien, maar prachtig was het wel.

   

  Platforms: Playstation 4
  Release datum: 2015

    

  screenshot-1 (2)

    

  Award-winning animator David O’Reilly (bekend van onder andere zijn compleet bizarre Adventure Time episode) kondigde zijn eerste game, Mountain, aan en vatte het perfect samen: “Mountain is a mountain simulator, you play as a mountain, and you get to do all of the things a mountain does.”

   

  Platforms: Windows, Mac, iOS
  Release datum: Juni 2014
     screenshot-3

    

  Tot slot een live-performance van David Kanaga, samen met Fernando Ramallo de makers van Panoramical. Na een aantal jaar productie zal hun midi-controller bestuurde muziek/visual speeltuin begin 2015 eindelijk op Steam uitkomen.

   

  Platforms: Windows, Mac, Linux
  Release datum: Begin 2015

    
  PANORAMICAL

    

  Een geslaagde Horizon dus, met volstrekt unieke games, en veel overlap tussen andere media en games. Volgend jaar weer, maar dan met een aantal Nederlandse producten?

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img