More

  E3 2014 • Samenvatting Microsofts persconferentie

  Los Angeles, maandagochtend redelijk vroeg. Er heeft zich een lange rij gevormd voor The Galen Center. Allemaal mensen die heel benieuwd zijn wat Microsoft gaat brengen in de strijd tegen aartsrivaal Sony.

  De boodschap die na 90 minuten trailers, demo’s en praatjes blijft hangen is: Xbox is the place to be als het om online social gamen gaat. Tenminste, als je Phil Spencer mag geloven. Met Dance Central Spotlight is het vanaf september alleen op Xbox One dansen geblazen op de laatste hits. Op 30 september komt Forza Horizon 2 met het social Drivatar systeem uit. Een ander leuk nieuwtje voor Forza 5-fans: vanaf nu is de beroemde Nürburgring te downloaden. Gratis. Maar dat ter zijde. In Sunset Overdrive kan je via Xbox Live met zeven vrienden het doldwaze Sunset City onveilig maken en voor Dead Rising 3 is een nieuw arcade adventure content pack te downloaden dat luistert naar de naam Super Ultra Dead Rising 3 Arcade Remix Hyper Edition EX+ Alpha. Nog geen genoeg van je vrienden? Mooi, want dan kan je je nu aanmelden voor de multiplayer beta van Fable Legends dat vanaf het najaar beschikbaar is.

  Xbox wil ook graag een belangrijk platform zijn voor kleine developers. Chris Charla directeur van ID@Xbox, het programma van Microsoft voor indies meldt dat er momenteel honderden onafhankelijke studios werken aan games voor Xbox One. In de daarop volgende trailer onder andere het Nederlandse FRU en Woolfe – The Red Hood Diaries van Vlaamse studio GRiN.

  En dan nog meer aankondigingen. Wat dacht je van Rise of Tomb Raider of Xbox One exclusives als Crackdown (ontwikkeld onder leiding van de maker van de serie Dave Jones), Scalebound (de nieuwe titel van Platinum Games), side scroller Ori and the Blind Forest, klassieker Phantom Dust en Inside van Playdead (makers van Limbo). De laatste game komt weliswaar op meerdere platforms uit, maar debuteert op de One.

  Naast al het nieuws en het nieuwe is er ook uitgebreid aandacht voor een oude franchise. Vanaf 11 november is de volledige Master Chief historie te spelen op Xbox One. Op één blu-ray krijgt de speler de eerste vier Halo-games in HD, compleet met alle multiplayer maps en alles draaiend op 60 fps. Als extraatje Halo Nightfall dat het verhaal tussen Halo 4 en 5 vertelt. Heb je de disk, dan krijg je eveneens toegang tot de multiplayer beta van Halo 5: Guardians, En om het feest compleet te maken bevat de collectie de speciale geremasterde Halo 2 anniversary edition.

  Een ding is duidelijk: dit jaar niets over andere toepassingen van Xbox One, zoals tv kijken. De schoenmaker is terug bij z’n leest. Het draait allemaal om games.

  Disclaimer: deze post is niet bedoeld als volledig overzicht van de aankondigingen tijdens de Microsoft persconferentie. Dus als je dingen mist: dat kan kloppen.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=3v2chd8isz4&index=18&list=PL0il2l-B_WwYw4aYst3_LCHBFvUJIpwbJ’ ]

  Montage!

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=oy0Mz9zBGLc’ ]

   

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img