More

  Uit Nu! • War, the Game is het eerste indieproject van ex-Rockstar Technical Director Obbe Vermeij

  Obbe Vermeij is een echte industrieveteraan zoals we die niet veel hebben in Nederland. De geboren Rotterdammer spendeerde een groot deel van zijn jeugd voorover gebogen over het toetsenbord van zijn Commodore 64 en Amiga. In 1995 verhuisde hij naar Engeland om te werken bij DMA Design. Daar maakte hij de N64-game Space Station Silicon Valley. Een aardige game die niet bijzonder goed verkocht. Maar in 1999 zat hij in het team dat het revolutionaire Grand Theft Auto III maakte. Hij bleef verbonden aan Rockstar North (zoals de studio inmiddels heette) als Technical Director op Vice City, San Andreas en GTA IV.

  Daarna verliet hij Rockstar North, verhuisde met zijn gezin naar Canada en begon voor zichzelf. Onder de naam Gabber Games maakt hij nu indie games. De eerste is War, the Game. Hij is onlangs uitgekomen op Desura en rechtstreeks te koop op de eigen website voor 3,49 euro. De game staat ook al een tijd in Steam Greenlight, maar daar wil het nog niet erg lukken.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=TWBa1v–S8w#t=13′]

  War, the Game is een RTS op wereldschaal. Planeet aarde is het speelveld, de speler is de opperbevelhebber die het tegen de AI opneemt. Gelimiteerd aantal units, geen fog of war, geen cutscenes, nauwelijks een verhaal en een simpele economie maken War, the Game een puur tactische ervaring. Koop de game hier of hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img