More

  Nieuws • NHTV richt studio op omdat “een groot aantal afgestudeerden geen werk vindt”

  Een van de redenen voor de Bredase hogeschool NHTV om een eigen, zelfstandige gamesstudio op te zetten, is om studenten aan werkervaring te helpen zodat ze sneller aan een baan komen. Volgens beoogd directeur van Atlantis Games, Frank Zijlmans, “blijkt dat een groot aantal afgestudeerden door gebrek aan werkervaring geen werk vindt in de gamesindustrie. Dat is ook moeilijk als ze net zijn afgestudeerd.”

  De aankondiging van de start van NHTV’s Atlantis Games, kon rekenen op een gemengd onthaal vanuit de industrie. De een prees het initiatief, de ander is bang voor oneerlijke concurrentie.

  We hebben Frank Zijlmans uitgenodigd als spreker tijdens de Control Gamelab van morgenavond over gamesopleidingen. Helaas kon hij niet ingaan op de uitnodiging, maar beantwoordde wel een aantal vragen die wij hem via e-mail hadden gesteld. Hieronder de vragen en zijn antwoorden:

  Waarom is het initiatief genomen voor Atlantis?

  “[Dit initiatief] is genomen om:

  • afgestudeerde game studenten die later hun eigen bedrijf willen beginnen een betaalde arbeidsplaats te bieden (het blijkt dat een groot aantal afgestudeerden door gebrek aan werkervaring geen werk vindt in de game industrie, dat is ook moeilijk als ze net afgestudeerd zijn);
  • coaching in ondernemerschap van de mensen die in dienst worden genomen;
  • economische activiteit op het gebied van game development in de regio Breda te creëren;
  • een support faciliteit te bieden voor games voor externe partijen die in het GameLab van de opleiding (binnen het reguliere onderwijs) zijn ontwikkeld;
  • in opdracht met name serious games te ontwikkelen”

  Een hoop docenten van IGAD heeft veel praktijkervaring, is het de bedoeling dat zij die ook gaan inzetten voor Atlantis?

  “Nee, Atlantis is zelfstandig en zal de nodige expertise in huis hebben en indien nodig expertise betaald inhuren.”

  De studenten die er komen te werken, zijn dat allemaal stagiairs of kunnen ze er ook op een andere manier aan de slag?

  “Het zijn juist GEEN stagiaires, we willen afgestudeerde game studenten een arbeidsplaats bieden en mogelijk een aantal stageplekken.”

  Wat vind je van de zorgen bij sommige studio’s dat Atlantis een nieuwe concurrent is?

  “Dat laat ik bij de studios, Atlantis werkt volledig marktconform en doet haar eigen acquisitie.”

  Tot slot — daar bestond wat onduidelijkheid over* — jullie zijn de eerste bewoners van de nieuwe incubator. Wat is precies de verhouding tussen de NHTV, de incubator en Atlantis Games.

  “Nee, wij zijn GEEN onderdeel van de Incubator. De incubator geldt op de lange termijn voor de gehele NHTV. Bij het opstarten van de incubator zal deze zich in eerste instantie richten op de game opleiding. We zullen daar waar mogelijk wel SAMENWERKEN met de incubator.”

  (*De oorspronkelijke versie van het persbericht was hier ambigue over, vandaar de vraag.)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img