More

  Nieuws • Zó verdien je ineens drie keer je hele Kickstarter-doel…

  Ondanks een stevige pledge van Notch wilde het nog niet zo vlotten met de Kickstarter van Thomas van den Berg. Op het moment van schrijven staat de teller nog net niet op de helft van de beoogde achtduizend euro. Maar… dat is sinds eind vorige week geen enkel probleem meer voor Van den Berg en zijn partners. Kingdom won omgerekend 24 duizend euro uit het Nordic Game Program – juist, in één klap drie keer het bedrag waar je al wekenlang moeite voor doet.

  kingdomjippie“Wij zijn nu aan het bedenken hoe we het geld gaan gebruiken de komende maanden, maar we gaan in ieder geval zo snel mogelijk iets laten zien”, zegt Van den Berg naar aanleiding van de winst.

  Mocht je nu denken, daar ga ik mijn game volgend jaar ook voor aanmelden: tough luck. Op de eerste plaats was dit waarschijnlijk de laatste keer dat de grants op deze wijze zijn verdeeld. Ten tweede: het is natuurlijk alleen bedoeld voor studio’s in één van de Nordic-landen. Wat Thomas van den Berg daar tussen deed? Hij werkt nauw samen met Licorice.is, een IJslandse indie, die de aanvraag officieel deed.

  In totaal verdeelde het Nordic Game Program dit keer 400 duizend euro. Anders dan bijvoorbeeld het Nederlandse Gamefonds is een artistieke insteek niet vereist.

  (Ter afsluiting iets om over na te denken: het complete (Nederlandse) Gamefonds heeft 300 duizend euro per jaar te verdelen. Dat lukt niet altijd, mede dankzij de gekozen artistieke insteek. Verder kent Nederland geen fondsen voor game development. Het compleet beschikbare fondsen-bedrag voor game development is dus minder dan de bijdrage aan één willekeurige film. Voorbeeldje: het artistieke hoogstandje Bro’s before Ho’s ontving € 535.541 van het Filmfonds.)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img