More

  Nieuws • Deze tien games staan tijdens Gamescom 2014 op het Holland Paviljoen

  Precies zestig games waren aangemeld voor de tien beschikbare plekken op het Holland Paviljoen tijdens Gamescom 2014 in Keulen. Zestig! Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, ook bekend van het Gamefonds, maakt het mogelijk voor tien indiestudio’s om twee mensen mee te nemen naar Duitsland om daar zoveel mogelijk kabaal te maken voor hun game. Welke games dat zijn? In willekeurige volgorde, gekozen door vertegenwoordigers van Het Stimuleringsfonds, Dutch Game Garden en Control Magazine:

  Fragments of Him – Sassybot Studios

  In het intrigerende Fragments of Him ervaart de speler het leven van een man die zijn partner heeft verloren in een tragisch ongeluk. Door op verschillende locaties voorwerpen waar herinneringen aan kleven aan te klikken en zo te verwijderen, probeert de man zijn verdriet een plaats te geven.

  Fragments Stimu

  Check in, Knock out – Lionade Games

  In de rauwe multiplayer brawler Check in, Knock out (geweldige naam trouwens), nemen vier spelers het tegen elkaar op met uiteenlopende vechtersbazen. Verrassend hoe een handjevol pixels zoveel persoonlijkheid ademen en hoe de 8bit soundtrack zo door een mens ziel snijdt. Oh, en hebben we het al gehad over de screenshake? Rechtstreeks uit de Vlambeerschool.

  Check in knock out Stimu

  Kyn – Tangrin Studio

  Ongelooflijk dat slechts twee mensen de levendige, gedetailleerde wereld van Kyn hebben ontwikkeld. Vol met dorpen en natuurschoon, geloofwaardige personages en genoeg mysteries voor een groots avontuur. Kyn is het best te omschrijven als een Action RPG met volop verdieping in de vorm van skill trees waarin een speler zijn helden kan upgraden, geavanceerde tactieken en een forse dosis magie.

  Kyn Stimu

  Penarium – Self Made Miracle

  Wat begon als een gezellig bezoekje aan een circus, draait uit op een meedogenloze strijd om te overleven. De speler komt per ongeluk terecht in de arena waar duivelse moordmachines onvermoeibaar de deelnemers proberen te pletten, verbranden, doorspiesen, verdrinken… afijn te vermoorden. Een ultieme test van het uithoudings- en reactievermogen.

  Penarium Stimu

  Bounden – Game Oven

  Laat het maar aan Game Oven over om een unieke manier te vinden waarop een smartphone twee spelers leidt in een sierlijke dans. Beide spelers plaatsen hun duim op het scherm en sturen in een ingenieuze choreografie een ring over een rond oppervlak. Onduidelijk? Verwarrend? Proberen is dansen.

  Bounden Stimu

  Westerado Double Barreled – Ostrich Banditos

  Wat is het snel gegaan met Ostrich Banditos. Gevormd tijdens een praktijkles op de HKU en meteen gescoord met hun eerste game. Daarna doorgepakt met een Flash versie van Westerado, een western game met een twist. De game won twee Dutch Game Awards vorig jaar. In deze nieuwe, uitgebreide versie keren we terug naar het Wilde Westen waar kogels pixels zijn.

  westerado Stimu

  Lethal League – Reptile Games

  Weinig westerse developers zijn in staat het gevoel van Japanse 2D fighting games te vangen, maar Reptile Games doet het met heel veel stijl en zelfvertrouwen. Lethal League is een waanzinnige local multiplayer waarin maximaal vier spelers op elkaar inmeppen met een honkbal. Timing, inzicht en een dosis geluk bepalen of je aan de ontvangende of uitdelende kant van het steeds dodelijker projectiel staat.

  lEthal league Stimu

  Renowed Explorers: International Society – Abbey Games

  Abbey Games is een ongekend succesverhaal. Studenten van de Universiteit Utrecht vormen een studio en scoren met hun eerste game REUS een reusachtige hit. Dat betekent dat het team voor de moeilijke tweede game meteen meer dan verdubbeld is. In Renowed Explorers gaat het om het ontdekken van nieuw land en het bewandelen van een dunne lijn tussen diplomatie en vechten.

  Renowed Explorers Stimu

  Pigeon Man – Shoebox Diorama

  Virtual Reality is eindelijk hier. Vergeet de halfbakken pogingen uit de 80’er en 90’er jaren, de techniek is inmiddels snel en goed genoeg om een geloofwaardige wereld buiten onze eigen wereld te creëren met behulp van de VR bril Oculus Rift. Shoebox Diaorama geeft een immersieve ervaring zonder de zeeziekte en desoriëntatie die velen voelen als ze voor het eerst die andere dimensie betreden.

  pigeon man Stimu

  Action Henk – Ragesquid

  Action Henk is een stuk speelgoed en niet zomaar een stuk plastic, hij was ooit de populairste action figure op het schoolplein.Maar dat was lang geleden en de eens zo stoere held is nu een uitgezakte bankzitter. Totdat de komst van een nieuw speelgoed hem wakker schudt. Hij wil opnieuw bewijzen dat hij het snelst van allemaal is. En dat doet hij door zo snel mogelijk over met speelgoed gebouwde tracks te rennen, springen en kontschuiven.

  Action Henk Stimu

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img