More

  Interview • RageSquids verwachtingen van Action Henk: ‘Salaris krijgen, dat zou echt geweldig zijn’

  Binnen een maand komt Action Henk uit op Steam Early Access. RageSquids Roel Ezendam heeft vertrouwen in het succes van de game. “We hopen natuurlijk meer te verdienen dan we voor ogen hebben en dat we dan echt salaris krijgen enzo, dat zou echt geweldig zijn.”

  Vorige week maakte RageSquid bekend dat Action Henk volgende maand op Steam Early Access uitkomt. Wel een maand later dan gepland, maar dat overleven de jongens wel. Ezendam geeft aan als team bijna niets te verbruiken, dus dat moet goed komen. Waarom Henk later dan gepland uitgebracht wordt, is omdat RageSquid er dan van overtuigd is dat het spel goed genoeg is om spelers van zijn aantrekkingskracht te overtuigen. “En het is een goede deadline voor ons.”

  De afgelopen drie maanden is RageSquid vooral bezig geweest met polishen, juist vanwege Early Access, vertelt Ezendam. “Dan zien de mensen hoe onze game eruit ziet als-ie af is en dan kunnen we tijdens die Early Access ons gaan focussen op nieuwe levels.” Dus eerst willen de jongens het spel zo mooi als mogelijk maken en daarna aan de lopende band content uitbrengen. En er voor zorgen dat ze een systeem hebben dat ervoor zorgt dat ze de game gemakkelijk kunnen updaten.

  BnTfR0ECMAE4GSZ

  Het is een beetje achterstevoren werken: eerst de game grafisch opleuken en heel wat poetswerk verrichten en daarna pas de content toevoegen. Maar het is volgens Ezendam wel de meest effectieve methode voor Early Access-spellen. Zo krijgen (toekomstige) spelers immers een goed beeld van Action Henk. “Ik denk dat deze manier van werken beter is, omdat, wanneer we het andersom zouden doen, we denken dat het de algehele kwaliteit omlaag zou halen. We gaan nu zo final mogelijk qua look en feel.”

  “Dat de game niet honderd procent af zou zijn binnen drie maanden, wisten we toen ook al wel”, geeft Ezendam aan. “De financien dwongen ons wel om iets te ondernemen binnen die drie maanden. Dus we hebben besloten om de game over een maand op Steam Early Access uit te geven. En dan hopen we daarmee geld binnen te halen en de game kunnen afmaken. Het is natuurlijk de vraag hoe we het gaan doen, maar we hebben niet zo veel nodig.”

  Overleven op Stufi

  Als het gaat om puur overleven, dat alles net lukt, zoals ze nu doen eigenlijk, dan gaat het echt om duizend euro in de maand om overeind te blijven. “Twee van ons krijgen nog studiefinanciering. We draaien echt minimaal, dus hebben we genoeg vertrouwen om de game via Early Access af te maken. We hopen natuurlijk iets meer te verdienen en dat we dan echt salaris krijgen enzo, dat zou echt geweldig zijn”, zegt Ezendam lachend.

  Nu is het complete team, inclusief pr-dame Kitty Calis, bezig om de game op de kaart te krijgen. “Kitty zit nu in Amerika, voor allerlei persafspraken en onder andere nog de E3, om Action Henk te promoten. In de kwaliteit van het spel hebben we echt wel vertrouwen. De marketing en pr is iets waar we een goede push achter aan het zetten zijn. We willen gewoon herrie maken. We denken dat de game dat aankan en dat wanneer mensen het zien, dat ze dan nieuwsgierig worden.”

  Action Henk verschijnt op 18 juni op Steam Early Access en kost negen euro.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img