More

  Uit Nu! • Dit is de reden waarom Cat’s Catch eerst alleen op Windows 8 uitkomt

  Het blijft even wennen: mobile games die eerst uitkomen op Microsofts digitale winkel, in plaats van de almachtig platformen van Google en Apple. Abel Hagen, creative director en medeoprichter van Wooden Plank Studios, legt uit waarom de keuze op Windows is gevallen. Dat Hagen en medeoprichter Christiaan Albers elkaar bij Microsoft ontmoet hebben, is één verklaring.

  “We waren beide ook bekend met hun producten en diensten en werden tijdens het ontwikkelen van de game veel door Microsoft geholpen”, verklaart Hagen. “We kennen daar namelijk een boel mensen.” Zodoende voelt het voor het duo veilig en vertrouwd om voor Windows 8 Phone te ontwikkelen. “Ook leek de Windows Store ons een betere plek om in te stappen dan de App Store of Google Play Store, omdat de concurrentie hier aanzienlijk lager is.” Dit bleek uiteindelijk waar te zijn; ondanks magere marketing stonden ze al vrij snel na de release op Windows 8 hoog in de lijsten.

  cats2

  Cat’s Catch is een casual game waarin een onschuldig vogeltje belaagd wordt door een valse huiskat. Cartoon Tom & Jerry is één van de inspiratiebronnen. De game is bedoeld voor kinderen en casual gamers en is ontwikkeld zo simpel, maar leuk mogelijk te zijn. “Het doel van het spel is om de vogel zo lang mogelijk uit de klauwen van de kat te houden”, vertelt Hagen. “Het enige wat je hoeft te kunnen, is het verslepen van een object op een scherm. Zodoende is Cat’s Catch met alle denkbare vormen van input te spelen: touch, muis, Wacom tablets en zelfs Kinect, noem maar op.”

  Als dat het geval is, waarom brengt Wooden Plank Studios de game dan niet meteen uit op Android en iOS? Dat mag nog niet. Via de Dutch Game Garden kwamen Hagen en Albers in contact met AppCampus, een fonds van Microsoft en Nokia dat de ontwikkeling van Windows Phone-apps financiert. “Om mee te doen met dit programma, mag je game nog niet uit zijn op de concurrerende platforms. We willen dus maar al te graag Cat’s Catch uitbrengen op de andere platformen, maar als we hulp van AppCampus willen, moeten we beginnen met Windows Phone.”

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=VDn4uG0OQ9Q’]

  Met hulp van AppCampus kan Wooden Plank Cat’s Catch verbeteren en optimaliseren voor mobiele apparaten. Na release op Windows Phone volgt dan drie maanden exclusiviteit, die het team gebruikt voor het optimaliseren van de Android- en iOS-versie. “En sinds 15 mei jongstleden kreeg Cat’s Catch een grote update voor Windows 8, versie 1.5. Om een goede kans te maken op AppCampus moeten we laten zien dat we weten hoe we downloads genereren, vandaar dat deze versie volledig gratis is, zonder advertenties of in-app purchases.” De game is hier te downloaden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img