More

  Uit Nu! • Bounden: bijzonder origineel balletspel

  Een van de meest originele iPhone-games ooit, zo is Bounden wel te omschrijven. De game laat de spelers “dansen” — en soms zelfs dansen.

  Het is bijna niet voor te stellen dat dit hoogstandje — op zowel technisch als design vlak — voortkomt uit Friendstrap, dat de spelers juist tot een soort statische houding dwong.

  Om een duo in de dansbewegingen te ‘dwingen’, gebruikt maker Game Oven het complete rataplan aan sensoren in telefoon. Dat is dan ook direct de aanleiding voor het uitstellen van de Android-release: veel telefoons faken een kompas of gyroscoop. De studio probeert nu met hulp van gebruikers in kaart te brengen welke Android-toestellen wel en niet geschikt zijn.

  Alle muziek in de game is afkomstig van Bart Delissen (ook bekend van het officiële Dutch Game Awards-theme). Hij componeerde maar liefst twintig minuten voor Bounden, waarna Het Nationaal Ballet ermee  aan de slag ging. Middels een ingebouwde ‘level editor’ brachten ze de choreografie van de danser over naar het spel. Dat ging zo:

  Het prachtige 2D-artwork is van Rumena Najchevska — en kijk voor de volledige credits op Boundens presskit(). Game Oven won in 2012 twee Dutch Game Awards voor hun iPad-hit Fingle.

  Bounden is te koop in de AppStore voor € 3,59.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img