More

  Gamesmuziek: my guilty pleasure… Morgen live!

  Iedereen heeft zo zijn guilty pleasure. Bij mij is dat gamesmuziek. Bovenstaand mijn meest gedraaide playlist in iTunes (tot grote spijt soms van collega Eric Bartelson).

  Persoonlijk haat ik die slappe melodietjes waarmee veel developers hun casual games behangen. Gamesmuziek mag sterk en herkenbaar genoeg zijn om op zichzelf te staan. Ik vind het heerlijk om de klanken van Final Fantasy X te horen en weer helemaal met mijn hoofd in Spira te zijn. Of door de Alpen te lopen en dan Far Horizons op je koptelefoon af te spelen. Dichterbij een real life Skyrim-ervaring kom je niet.

  Het zijn natuurlijk niet alleen RPG’s met prachtige soundtracks. Killzone 3 bijvoorbeeld, en dan met name And Ever We Fight On, is echt een klassieker (achter dat nummer zit trouwens nog een prachtig verhaal). Of Minecraft, met zijn tientallen heerlijke nummers die zoveel meer zijn dan een audio-dekentje. Of… nou ja, teveel om allemaal te benoemen. Prachtige muziek die net dat extra heeft omdat ze je doet denken aan mooie ervaringen in een game.

  En een deel van die prachtige muziek is morgenavond te beluisteren in Carré. Tijdens een twee uur durend programma speelt het Metropole Orkest talloze klassiekers uit de gamesmuziek. Van de vrijgegeven setlist kijk ik het meest uit naar One Winged Angel van Nobuo Uematsu (Final Fantasy), de Helghast March van Joris de Man (Killzone) en de HALO Suite van de onlangs ontslagen Marty O’Donnell.

  Gamer.nl, het Metropole Orkest en Carré presenteren:
  Games in Concert — Greatest Hits.

  Kaarten vanaf 26 euro – ze zijn nog te koop!

  Ter afsluiting een redelijk onbekend, maar geniaal nummer (dat volgens mij dus morgen niet wordt gespeeld, maar dat terzijde). De Main Theme van Valkyria Chronicles:

  [yframe url=”http://www.youtube.com/watch?v=MP9rJdxmuQU” /]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img