More

  Uit Nu! • Op jacht naar virtuele stempels in Stample van Orange Gears

  Het idee van Stample is simpel. Reis naar allerlei locaties in Nederland op zoek naar virtuele stempels. Heb je de meeste? Dan sta je fier bovenaan de leaderboard, zoals Woep met 36 stempels. Maar wacht eens even, herkennen we in die Woep niet toevallig Wouter van Toll, een van de twee eigenaren van ontwikkelaar Orange Gears? En op plaats twee staat Knots, oftewel medeoprichter Jeroen van Knotsenburg. Het tweetal kent elkaar van de studie Game and Media Technology aan de Universiteit Utrecht. Na wat klussen voor andere studio’s (Van Knotsenburg was een programmeur voor The Jelly Reef en Van Tol maakte de graphics voor Briquid) is Stample hun eerste game samen.

  Hoe werkt Stample? Van Toll legt uit: “Onze app, Stample, is een speurtocht naar virtuele stempels met je Android-telefoon. De speler verzamelt stempels door locaties in het land te bezoeken. Die locaties zijn in principe geheim, maar ze zijn altijd (toeristisch) interessant, zoals de Domtoren. Bezoek je zo’n plek, dan krijg je vanzelf een berichtje en kun je de bijbehorende stempel ophalen. Je kunt je stempels bekijken op een interactieve kaart, en ruilen met je vrienden om elkaar verder te helpen. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk stempels, punten en achievements te halen.”

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=RnYkD6HjVYc’]

  Haal Stample hier uit de Play Store.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img