More

  Video • Eerste gameplay trailer van The Flock – plus: Valve biedt de studenten directe toegang

  The Flock, Neerlands beste studentengame van 2013, heeft dan eindelijk zijn eerste gameplay trailer — een teaser om precies te zijn. En in ander The Flock-nieuws: Valve biedt het studententeam directe toegang tot de store. Geen oeverloze Greenlight-campagne dus voor de jongelingen, maar een zekere plaats op de voorpagina van ’s werelds grootste webwinkel voor games.

  Voor degene die het spel niet kennen, Vogelsap, zoals het team achter The Flock zichzelf noemt, omschrijft het als volgt:

  [blockquote source=”Vogelsap legt The Flock uit”]The Flock is een asymmetrische multiplayer thriller. In het spel ben je het ene moment de jager die zich verschuilt in de schaduwen en het andere moment speel je de prooi die gevoelens van paranoia zal ervaren, maar wel de sleutel is tot het winnen van het spel.

  De speler begint als een Flock in een donkere en verlaten wereld en moet opzoek gaan naar het Light Artifact. Degene die het artefact als eerste pakt transformeert in de Carrier, een kwetsbare, langzamere en meer mensachtig wezen. Het doel van het spel is om het artefact zolang mogelijk in je bezit te houden terwijl de andere spelers – die nog Flock zijn – op je jagen. Er is maar een ding dat ze kan tegenhouden: de Flock kunnen niet bewegen in het licht dat komt van het artefact. Ze zullen moeten stil staan of anders aan een snelle dood sterven.

  De Flock zijn een ras van grote en behendige wezens. Ze hebben meer bewegingsvrijheid in de omgeving en kunnen daardoor de Carrier van verschillende hoeken aanvallen. Dit is belangrijk, omdat de Carrier een artefact vasthoudt waaruit een enorme lichtstraal van brandend licht uitkomt. Flock moeten ongezien dichterbij de Carrier proberen te komen als ze de nieuwe Carrier willen worden of ervoor kiezen om stil te staan, in steen te veranderen en onkwetsbaar te worden voor het licht.[/blockquote]

  The Flock won de Dutch Game Award voor Best Student Game en haalde de internationale pers naar aanleiding van hun showcase op de Gamescom 2013. De game wordt mede ondersteund door het Gamefonds.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img