More

  Nieuws • Ook je game speelbaar op het Holland Paviljoen in Keulen? Meld je nu aan!

  Ook dit jaar organiseert de Dutch Games Association weer een Holland Paviljoen op Gamescom in Keulen van 13 tot en met 17 Augustus. Een oranje baken in de business area waar gelegenheid is tot afspreken, netwerken en natuurlijk games spelen. Net als voorgaande jaren is er in de open ruimte van het paviljoen plek voor Nederlandse indiegames. Een ideaal moment om een nieuwe game te presenteren aan een internationaal publiek van developers, publishers, geldschieters en pers. Vorig jaar deden Digital Dreams, Vogelsap en Vlambeer goede zaken met hun games en kregen lovende artikelen op bekende gamesites.

  Ben je developer en wil je ook meedoen? Meld je dan voor 15 mei aan bij het Stimuleringsfonds met dit aanmeldingsformulier, een demo, omschrijving van het team en een motivatie. Maar let op, want deelname is wel gebonden aan een aantal spelregels: studio’s zijn niet ouder dan vijf jaar, hebben nog niet eerder deelgenomen aan een Holland Paviljoen, hebben niet meer dan vijf werknemers en zijn ingeschreven als VOF, zzp of eenmanszaak.

  Uit de inzendingen kiest het Stimuleringsfonds aangevuld met adviseurs van Dutch Game Garden en Control Magazine maximaal tien projecten die een plekje krijgen op het paviljoen. Zo’n plek bestaat uit een eigen demo-pod in de vorm van de bekende Indigo-arcade kasten. Naast een plaats op de stand in het druk bezochte business deel, krijgen de deelnemende bedrijven voor twee personen de reis- en verblijfkosten vergoed.

  En dan zijn we er nog niet. Het Stimuleringsfonds, dat dit alles mogelijk maakt, organiseert in samenwerking met Control een ‘verdiepend programma’. Dat wil onder meer zeggen dat de deelnemende bedrijven op een informele manier kennis kunnen maken met enkele internationale developers en publishers.

  Tot slot produceert Control, wederom in samenwerking met het Stimuleringsfonds, een speciale uitgave die volledig in het teken staat van deze Nederlandse jonge indies. Oh, en elk bedrijf krijgt een toegangskaart voor de Indie Games Summit van de GDC Europe.

  Nog wat achtergrond: het Holland Paviljoen op de Gamescom is georganiseerd door de Dutch Games Association. Het Stimuleringsfonds maakt de deelname van maximaal tien Nederlandse indies mogelijk, de demo-pods worden geleverd door de DGG. Control maakt dus een extra (Engelstalige) uitgave over de ‘Dutch Indies’ (niet te verwarren met de Control International die dan ook zal verschijnen) en organiseert extra activiteiten voor de deelnemende partijen.

  Lees meer bij het Stimuleringsfonds.

  FAQ

  Veelgestelde vragen Open Oproep Gamescom:

  Ik heb al eens eerder op Indigo gestaan. Mag ik dan nog aan deze oproep meedoen?

  Ja dat mag en heeft geen gevolgen voor je kansen

  Mijn game kan niet gespeeld worden op een Indigokast. Val ik dan gelijk af?

  Nee. Zorg wel dat je in de aanvraag duidelijk omschrijft wat je voor je game nodig hebt.

  De oproep geeft richtlijnen waar aanvragers aan moeten voldoen, maar er staat ook ‘bij voorkeur’. Kan ik die richtlijnen nou helemaal negeren?

  Nee. Dit richtlijnen zijn er met een reden. Het ‘bij voorkeur’ is toegevoegd om de uitzonderingen die de regel bevestigen niet gelijk buiten te sluiten. Denk hierbij aan een jonge bedrijf dat wel voor een BV als rechtsvorm heeft gekozen. Is je bedrijf én ouder dan vijf jaar én heb je meer dan vijf werknemers én is de rechtsvorm een BV, dan wordt de kans wel heel klein dat men voor jou een uitzondering kunnen maken.

  Moet ik mijn Indigokast bemensen?

  Ja. Gedurende de beursuren moet er iemand bij de kast staan die voldoende weet over de game om pers en andere geïnteresseerden te woord te staan.

  Er staat dat ik bij de Kamer van Koophandel ingeschreven moet staan. Is dat een harde eis?

  Ja. Het is namelijk niet mogelijk om subsidie van het Stimuleringsfonds te ontvangen zonder inschrijving bij de KvK. Het is echter niet nodig om op het moment van aanvraag al geregistreerd te zijn. Dat mag je ook doen na de selectie.

  Moet je de Nederlandse nationaliteit hebben om mee te kunnen doen?

  Nee, maar je bedrijf moet wel echt gevestigd zijn in Nederland.

  Mag ik als student ook meedoen?

  Ja hoor, maar dan moet je al wel de start hebben gemaakt met een eigen bedrijf. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel is namelijk een eis (zie hierboven)

  Heb je naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen of twijfel je ergens over. Neem dan contact op met Marjoleine Timmer, 010-4361600 / M.Timmer@stimuleringsfonds.nl.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img