More

  Video • Zie koning WimLex met de Oculus Rift spelen. Echt.

  En waarom heeft onze koning Zuckerbergs nieuwste speeltje op zijn hoofd? Omdat de organisatie achter The Gallery op het Kennispark Twente in Enschede hem had gestrikt voor de opening.

  Om precies te zijn, voor de opening van het nieuwe centrum voor innovatie op die plek. We vroegen Patrick Huitema van Saxion voor de broodnodige uitleg: “Het gebouw biedt huisvesting en faciliteiten voor kennisintensieve bedrijven, open innovatiecentra en serviceloketten voor innovatieve bedrijven. Na de opening presenteerde diverse ondernemers en onderzoekers zich en bezocht de koning als eerste een interactieve expositie die laat zien hoe wetenschappelijk onderzoek tot commerciële producten kan leiden.”

  Huitema, docent aan de Saxion Hogeschool en ‘Game Coach’ Michael Robbert Brans (funiefit) hadden hun studenten uitgedaagd een applied game voor de Oculus Rift te bouwen.  Het resultaat: Oculus Drift. Gebouwd in acht weken door vier 2de jaars Saxion game-studenten. Ok dan, bij naam: Steff Kempink, Miso Finne, Valentinas Rimeika, Weikie Yeh.

  Dit speelde de koning: Oculus Drift

  “Johan is spastisch en zit in een rolstoel. Een volwassen game spelen via de standaard controller is niet mogelijk. De Oculus kan door het meten van de hoofdpositie de bewegingen van Johan registreren. Het hoofd is als het ware een virtueel stuur. Bij het raken van de juiste objecten verrast de baan de speler met snelheidsboosts, sprongen en nieuwe trajecten. Door het gebruik van een virtuele racebaan traint de speler onbewust zijn nekspieren.”

  Huitema voegt toe: “Momenteel werken de studenten aan games voor Techniekmuseum Heim. Zij worden door Microsoft gecoacht om een Windows store versie te publiceren.”

  De video is gemaakt door Valentinas Rimeika. Genoemde studenten zoeken nog een leuke stage plek…

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img