More

  Nieuws • Indievelopment staat op eigen benen, groeit naar 700 bezoekers

  Voor het eerst staat de indiegames conference Indievelopment op eigen benen — en hoe. De (studenten)organisatie wist de venue die plaats biedt aan 700 bezoekers helemaal uit te verkopen.

  Het is dan ook een aardige lijst sprekers die het one-track programma biedt. Uiteraard is er de keynote van  Jonathan Blow, maker van Braid en de PS4-titel The Witness. De overige sprekers zijn wellicht wat minder bekend, maar met hun achtergrond de 15 euro toegangsprijs zesdubbel en dwars waard.

  De host van de conferentie is Bas Zalmstra, de technical lead van Abbey Games die onlangs zelf op de GDC in San Francisco een zeer boeiende speech afleverde.

  Verder staat de exporuimte ramvol met 60 exposanten, waarvan het overgrote deel met developers.

  Indievelopment startte twee jaar geleden met 30 duizend euro uit het LevelUp!-programma. Daarvan organiseerden de studenten van studievereniging DGDARC tweemaal het congres plus een stel aanvullende activiteiten. Dit jaar komen de inkomsten volledig uit de verkoop van toegangskaarten en expo-plekken en sponsoring door Microsoft en Sony. (Persoonlijke noot: ik weet hoe moeilijk dat is, dus heb niets dan diep respect voor hetgeen de studenten hebben bereikt.)

  De conferentie vindt volgende week maandag plaats in het Zijdebalen Theater in Utrecht en start om 9:00 uur ’s ochtends.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img