More

  GDC2014 • Geen Nederlands, wel Vlaams succes bij IGF Awards

  Weer niet… Voor de zoveelste keer stonden alle Nederlandse genomineerden aan het eind van een avondje IGF Awards met lege handen. Wel was er na drie niet verzilverde nominaties eindelijk een award voor het Vlaamse Tale of Tales. Het illustere duo won de Nuovo Award voor Luxuria Superbia.

  Ook bij de Game Developers Choice Awards geen Nederlandse prijzen. Vlambeer zag zijn nominatie voor Ridiculous Fishing niet verzilverd, en Guerrilla Games kreeg geen prijs voor Best Technology voor Killzone Shadow Fall.

  Auriea Harvey, de vrouwelijke helft van Tale of Tales, had een opvallend energieke ‘acceptance speech’, waarin ze opriep om alle games ‘Nuovo te maken’.

   

  NHTV-tafel voorafgaand aan de uitreiking met rechts Mahdi Bahrami, voor het tweede jaar achter elkaar genomineerd, ditmaal met Engare:
  nhtv2

   

  Tale of Tales in gesprek met een van de developers van Gone Home:
  taleoftales

   

  Het Tale of Tales-duo tijdens de uitreiking. Op de achtergrond presentator en co-founder van Capybara Games, Nathan Vella:
  taleoftales3

   

  Een deel van het publiek:

  publiekigfs

   

  Nogmaals een deel van de NHTV-delegatie:
  itairaanse

   

  Michiel van der Leeuw en Hermen Hulst:
  hulstleeuw

   

  Anita Sarkeesian ontving de Ambassador Award:
  anita

   

  Bruce Straley en Neil Druckmann tijdens de uitreiking van een van de vele Game Developers Choice Awards die Naughty Dog won voor The Last of Us:
  druckman

   

  Lucas Pope was de grote winnaar van de avond. Zijn Papers, please won maar liefst drie IGF Awards en twee Game Developers Choice Awards.
  lucaspope

   

   

  Foto’s: Control, GDC Offical

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img