More

  Nieuws • Nieuwe vestiging Dutch Game Garden in Hilversum

  Hilversum is de derde plaats waar gamesstudio’s via de Dutch Game Garden een kantoor kunnen huren. In samenwerking met Spil Games-oprichter Peter Driessen en vastgoed-belegger Pieter Hanegraaf maakt de stichting het Rotor-gebouw geschikt voor tien tot twaalf gamesbedrijven.

  Driessen en Hanegraaf zijn als investeerders betrokken bij het project, dat tevens ondersteund wordt door Growing Games (een samenwerkingsverband dat de gamesindustrie nogal typisch omschrijft: “Wie gaming zegt, denkt aan schietspelletjes, animaties en cola drinkende computerprogrammeurs op skateboards”).

  Hilversum is dus de derde Dutch Game Garden-locatie na Utrecht en Amsterdam-Noord. Het pand bevindt zich op loopafstand van treinstation Hilversum Sportpark. Ook Spil Games, een van de grootste Nederlandse gamesbedrijven, bevindt zich op die locatie. De Hilversumse DGG maakt deel uit van Werf35, een plaats waar volgens het DGG-persbericht “werken, wonen en horeca samenkomen”.

  Wethouder Jan Rensen van Economische Zaken en Werkgelegenheid, zegt namens het Hilversumse College verheugd te zijn met de komst van Dutch Game Garden naar zijn stad. “De nieuwe vestiging verstevigt en verbindt de lokale gamesindustrie zoals dat ook in Utrecht gebeurt. Via de as Amsterdam-Hilversum-Utrecht ontstaat een internationaal concurrerende regio die de gamesindustrie voor het hele land naar the next level tilt.”

  De officiële opening vindt plaats in mei.

  Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Senior Project Manager Rembert Sierksma: rembert@dutchgamegarden.nl.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img