More

  Uit Nu! • Goodbye Galaxy Games debuteert succesvol op 3DS met Tappingo

  Picross, maar dan anders – dat is Goodbye Galaxy Games’ nieuwste game: Tappingo. Het is de eerste Nintendo 3DS-game van de eenmansstudio uit Noord-Brabant. Maar dat hield Hugo Smits niet tegen; sterker nog, het werkproces ging behoorlijk goed, zo geeft de oprichter aan. De game doet het in Amerika boven verwachting goed.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=FRrq4DZXiLA’]

  De screenshots van Tappingo maken een vergelijking met Picross onvermijdelijk. Dat komt, zo gaf Hugo Smits, oprichter van Goodbye Galaxy Games, in een eerder interview met Control aan, doordat beide games in het ‘reveal the picture’-genre zitten. In Tappingo heb je een grid met daarop een hoop genummerde blokjes die je in lijnen moet omzetten. Het nummer op het blok geeft aan hoe lang de lijn moet zijn. De lijnen blijven automatisch doorlopen, totdat ze ergens tegenaan botsen.

  Het is Smits’ eerste 3DS-game en hij kijkt met een positief gevoel terug op de ontwikkeling. “Het concept stond snel en het werkte gewoon”, geeft Smits aan. Het was tevens de eerste keer dat de slaapkamerontwikkelaar samenwerkte met andere programmeurs. “Het was even wennen dit aspect te managen. Vooral omdat ik zelf iemand ben die continue door wil gaan. Terwijl zij graag weekend hadden”, zegt Smits lachend. Dus voor zijn gevoel duurde het ontwikkelproces wat langer.

  screen08

  Gelukkig ging de lotcheck veel vlotter. “We hadden goed QA gedaan met uitgever Circle Entertainment. We werden slechts één keer teruggefloten, omdat we een regel Japanse dummytekst in de header hadden zitten, die eigenlijk niet zichtbaar was.” Dat was een enorme opluchting voor zowel Smits als de Hongaarse programmeurs die meehielpen aan Tappingo. “De kans is groot dat je onvoorziene problemen tegenkomt, gelukkig was dat niet zo”, zegt Smits blij.

  De game is al een week uit in Noord-Amerika en de verkopen zitten boven verwachting. “Zoals gewoonlijk mag ik geen cijfers noemen van Nintendo”, geeft Smits aan, dus een precies getal geeft-ie niet; ook vindt Smits het eigenlijk nog te vroeg om er conclusies uit te trekken. Maar het loopt in elk geval goed. “Ik ben erg benieuwd wat het spel in Europa gaat doen. Van Nintendo Europe krijgt Tappingo veel aandacht, dus ben zeer nieuwsgierig naar hoeveel extra sales die oplevert.”

  Er zijn al ideeën voor een vervolg. “Ik droom nu al stiekem van een grote puzzelreeks, zoals Picross voor Nintendo DS was.” Via tweets en forumposts krijgt Smits veel feedback. “Ik wil voornamelijk kleine dingen aanpassen voor een eventueel vervolg. En verder de interface wat polijsten. Daarnaast lijkt het me tof om puzzels te kunnen delen via QR-codes.” Tappingo is nu verkrijgbaar in de Nintendo eShop en exclusief verkrijgbaar voor Nintendo 3DS.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img