More

  Nieuws • Nederlands Lunagames scoort meer dan 150 miljoen downloads op Nokia, blijft platform ondersteunen

  Met een stel spotgoedkope smartphones probeert Nokia de onderkant van de markt te pakken, voornamelijk in opkomende markten als Afrika. Met een ogenschijnlijk ingewikkelde Android/Windows-combi en een eigen store klinken de devices niet direct als een interessante propositie voor developers en publishers. Toch scoort het Nederlandse Lunagames er geweldig mee, zo vertelde CEO Richard Hazenberg on stage tijdens Nokia’s keynote (foto boven).

  Meer dan 150 miljoen downloads behaalde de publishers/developer in de Nokia Store. Tijdens de keynote van Stephen Elop — voormalig CEO van Nokia, maar nu als Executive Vice President van Microsoft nog steeds de baas over de phonefabrikant — kondigde Lunagames’ Hazenberg aan 20 titels te lanceren voor het Nokia X-platform (skip naar 49:49):

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=xsB26ZPLRpE’]

  Lunagames is developer en publisher van mobile games op andere iOS, Android, Blackberry, Windows Phone en natuurlijk Nokia. Volgens eigen zeggen heeft het bedrijf in totaal meer dan 250 miljoen downloads (waarvan dus meer dan de helft via Nokia) en dagelijks zo’n twee miljoen actieve gebruikers.

  The Verge heeft een samenvatting van Elops keynote tijdens de MWC 2014.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img