More

  Video Vrijdag • Action Henk van Ragesquid ‘butt-slides’ zich in de kijker van internationale gamesites

  De jonge honden van gamestudio Ragesquid doen een aantal dingen goed. Ze maken met Action Henk een leuke game met een origineel hoofdpersoon en een herkenbare setting. Ze zetten de eerste drie levels gratis speelbaar op de website en zorgen dat competitief ingestelde collega’s uren bezig zijn elkaars tijd te verbeteren (toch Matthijs? Sloompie). Ze bombarderen de pers met info over de game, foto’s van het tot speelhol omgebouwde kantoor en de eerste officiële trailer.

  Ze geven de pers verschillende invalshoeken om over te schrijven. Zo kan ik het nu hebben over Action Henk, een eens beroemd action figure dat betere tijden heeft gekend. Hij is wat kilo’s zwaarder maar vastbesloten zijn oude status van coole gast te herwinnen. Hoe? Door zo snel mogelijk parkoers af te leggen die zijn gebouwd met allerhande speelgoed.

  Ik kan het ook hebben over het kantoor van Ragesquid in de Dutch Game Garden. Dat is met behulp van bergen oud speelgoed omgebouwd tot een kinderkamer. Ze noemen het research, maar daarvoor vinden ze het veel te leuk. De studio staat nog steeds open voor speelgoeddonaties. De mooiste toys worden vereeuwigd in de game.

  office (1024x720)

  Maar mijn invalshoek is de internationale pers die ze met dit PR offensief hebben bereikt. Zo verscheen Action Henk op Kotaku: ‘Action Henk is the debut game from newly formed Dutch studio RageSquid and it’s one of those games that you play and it instantly feels good. It’s just a great little game.’

  Zagen we hem terug op Rock, Paper, Shotgun: “The game’s newly released free (and also early) public build is simple and over in the blink of an eye, but massively fun and replayable.” En draafde hij op bij Indie Statik: ‘Imagine Sonic The Hedgehog with a fat man surrounded by toys. That’s what Action Henk is, but it’s better described as the “toy-stalgic,” momentum-based, side-scrolling platformer that I may never stop speed-running through.’

  Oh en hier is de trailer.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=HH0PmwneAgQ#t=11′]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img