More

  Uit Nu! • Mutant Gangland is een ongecompliceerde Advance Wars, gemaakt in vier landen

  Hij sinds nu een paar dagen uit: Mutant Gangland, een ongecompliceerde turn-based strategy game uit de koker van onder andere Thomas Noppers. “Op het moment dat ik in een turn-based strategy game het overzicht kwijtraak, voelt dat voor mij als een persoonlijke nederlaag.”

  Een snelle turn-based strategy game zonder al te veel complicaties, zo omschrijft Thomas Noppers Mutant Gangland, oprichter van Grundy Soft en bekend van onder andere The Penarium. Het speelt zich af in een toekomstige bendeoorlog tussen robots en mutanten. De speler maakt met barakken strijders, die gebouwen innemen waardoor er meer geld vrijkomt om strijders te kopen. De tegenstander doet dat echter ook en dat levert een tactisch spel op waarbij je probeert elkaars gebouwen af te pakken.

  “Ik ben gek op strategiegames, maar ik ben er niet goed in”, erkent Noppers. “Op het moment dat ik in een turn-based strategy game het overzicht kwijtraak, voelt dat voor mij als een persoonlijke nederlaag.” Noppers denkt dat meer gamers dat ervaren en derhalve ten onrechte die tbs-spellen laten liggen. Daarom houden Noppers en Co. het simpel, maar dat gaat ten koste van de diepgang. “Bij alles dat we toevoegen, vragen we ons af: is dit leuk of ingewikkeld? Dan kiezen we voor leuk.”

  scr2

  Nintendo’s Advance Wars was één van de inspiratiebronnen voor dit project, maar de manier waarop strijders elkaar verslaan is anders. “Tijdens het maken kijken we naar zo veel andere spellen. Bij dit soort games is interface heel belangrijk omdat er zoveel relevante informatie te brengen is. Spellen als Xcom en Advance Wars hebben dat heel goed weergegeven. We kopiëren  die games natuurlijk niet van kaft tot kaft, maar tijdens het ontwerpen moet je soms vragen: Wat zou Xcom doen?”

  “De mutanten kwamen voort uit mijn liefde voor Ninja Turtles en Toxic Crusader. De robots uit mijn interesse voor kunstmatige intelligentie en robotica.” Noppers vond dat het een conflict tussen straatbendes moest zijn en niet tussen grote militaire legers; dat maakt de ervaring kleiner en persoonlijker. Er zitten ook bijna geen voertuigen in. “Eigenlijk vind het ik ook gewoon gaaf dat ik groene mannetjes mag maken. Dat heb ik al eens willen doen sinds ik als jochie Warcraft speelde.”

  Mutant Gangland is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen vier Twitteraars, die elkaar nog nooit in het echt hebben gezien. De snelle turn-based strategy game is gemaakt door Thomas Noppers, Bacioiu Ciprian, Grace Zarczynka, en Connor Sims. Bacioiu zit in Roemenië, Grace in Engeland en Connor in Amerika. “Ik heb het hele team bij elkaar getwitterd”, vertelt Noppers.

  scr3

  Er is heel veel enthousiasme en creativiteit te vinden op het internet. “Je moet mensen gewoon aanspreken en een helder en onderbouwd voorstel doen. Nooit vragen of iets gratis kan. Dat vind ik een belediging voor iemands kunde.” Aan de andere kant weet je niet met wie je in de boot stapt en dat maakt een avontuur als dit spannend. “Alles gaat via email en Skype. Omdat er bij een project zo groot als dit veel mis kan gaan, is het belangrijk dat we veel Skypen. Vermoeiend, maar effectief.”

  Mutant Gangland is nu uit, op Android, Linux, pc en Mac. Tegelijkertijd releasen op zo veel platformen leverde weinig problemen op. “Het is nog net niet zo dat we met een druk op de knop voor vier platformen tegelijk publiceren. De game is grafisch ook ontworpen om op alles goed te draaien. We vinden het bovendien onnodig dat je hetzelfde spel voor meerdere platformen tegelijk moet kopen, dus als je eenmalig betaalt krijg je het voor Windows, Mac en Linux tegelijk.” Koop’m hier. 

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=5TkuZ9QSpBQ’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img