More

  Nieuws • Braid-developer Jonathan Blow spreekt op Indievelopment 2014

  Jonathan Blow is een van de keynote sprekers op Indievelopment 2014, dit jaar op 7 april in Zijdebalen Theater in Utrecht. Blow is bekend van de indiehit Braid en is nu bezig aan de tijdelijke PS4 exclusive The Witness, die later dus ook op andere platformen verschijnt. Hij spreekt op Indievelopment over het ontwikkelen van een ‘dieper gamedesign door het aanleren van een andere manier van denken en werken’.

  Blow werd bekend met de platformer Braid. De game gaf de speler de mogelijkheid tijd te manipuleren en op die manier puzzels op te lossen. Het is nog steeds de best beoordeelde game op XBLA (93% op Metacritic) en verkocht zo goed dat de developer in één klap van zijn aanzienlijke schuld af was. Nu is hij alweer een paar jaar bezig met de 3D open wereld puzzelgame The Witness die vorig jaar debuteerde tijdens de PlayStation 4 onthulling in New York. Jonathan Blow staat bekend om zijn sterke meningen die hij graag uit tijdens lezingen. Indievelopment heeft dan ook een geweldige spreker binnen gehaald.

  Naast Blow zijn inmiddels ook Michael Cook en Paul Weir aangekondigd. Cook maakte Angelina, een AI systeem dat leert games te ontwikkelen. Weir ontwikkelde ondermeer alle audio voor Thief. Kaarten voor de dag zijn 30 euro voor professionals en 15 euro voor studenten. Hier te koop.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Brd0F7rlXCI’]

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img