More

  GGJ2014 • Even 48 uur jammen net vóór een andere deadline levert Toweriser eerste plek op in Enschede

  Een groep studenten van de Saxion Hogeschool Enschede was voor de Global Game Jam druk bezig met de afronding van een schoolproject. Gisteren moest die namelijk worden ingeleverd en er was nog best wat werk te verzetten. De Global Game Jam kwam dus eigenlijk niet zo heel goed uit. Toch begon het hele team vrijdagmiddag zonder morren aan een weekend lang jammen. Ze zouden wel zien waar het schip strandde. Gamedesigner Steff Kempink legt uit hoe het team (Pink Rodeo) te werk ging: “Na het horen van het thema zijn we eerst even wat gaan eten in de stad. Tijdens de wandeling hebben we concepten bedacht rond het thema ‘spiegelen van eigenschappen’. Iedereen heeft meegedaan met dit proces, we wilden het graag coöperatief doen.”

  In twee uur staat het eerste prototype: “We konden twee blokjes besturen in split screen en met een druk op de knop wisselen van plek.”  En daarmee staat de basis van Toweriser, een game voor twee spelers die gezamenlijk naar boven klimmen. Soms moeten de spelers wisselen van helft omdat de één andere eigenschappen heeft dan de ander. Het is dus een mix van platformen en puzzelen. Maar de weg naar het eindproduct was nog een lange. Kempink: “De eerste nacht hebben de programmeurs doorgehaald voor het uitwerken van de physics en de tweede nacht hebben de leveldesigners en sound designer niet geslapen.” Het leverde team Pink Rodeo de eerste plaats op, gekozen door de jury.

  Wat nu? “We denken er aan om de game verder uit te breiden”, zegt Kempink. “Voor de presentaties hebben we veel leveldesign en mechanics nog platgewalst om een zo vloeiend mogelijke playthrough aan te bieden. Met wat meer tijd (en slaap) maken we misschien een ietwat veeleisendere platformer van. Zolang de huidige essentie maar behouden blijft, waarin het makkelijk is als je in sync met elkaar bent maar onmogelijk is als je solo speelt.” Oh en natuurlijk moest het schoolproject gisteren ook gewoon ingeleverd worden. Ook dat heeft Team Pink Rodeo op tijd gedaan.

  Team Pink Rodeo bestaat uit: Robin Zaagsma, Weikie Yeh, Valentinas Rimeika, Arnoud Poll Jonker, Miso Finne, Gerben Pasjes, Steff Kempink

  Speel de game hier.

  Toweriser2

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img