More

  Nieuws • De kunst van Liselore Goedhart vindt mooie plek in art boeken over games

  Ken je Nott Won’t Sleep? De app voor kinderen die naar bed moeten, gemaakt door Monobanda, is meerdere keren in de prijzen gevallen het afgelopen jaar. Die game was voor een groot gedeelte zo succesvol door de prachtige artstijl van de enige Monobanda-dame Liselore Goedhart. Haar tekeningen zijn van een bedrieglijke eenvoud, geen lijn te veel en met kleuren in harmonie.

  Geen wonder dat haar werk nu ook opgepikt is door Game Paused, een kunstzinnig collectief dat games centraal stelt in allerlei uitingen. Onlangs werd een Kickstarter campagne succesvol afgerond voor een art boek over games, Everyday is Play. A Celebration of the Video Game. Ruim 35 duizend pond werd daar binnen geharkt. Een groot aantal bekende namen uit de industrie heeft hun medewerking toegezegd (waaronder ook Richard Boeser van Sparpweed, maar ook mensen als Nolan Bushnell en Lorne Lanning). Goedhart verzorgt ook een pagina met een illustratie. Van wat? Dat is nog geheim.

  Wat we wel al kunnen tonen is ander werk van Goedhart dat ze maakte voor Game Icons: Luigi. Een art boek(je) van hetzelfde Game Paused dat volledig is gewijd aan de één-na-beroemdste-loodgieter. Inderdaad, de broer van. Het boekje is hier online te bestellen.

  Lizzywanders_Luigi_Shy

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img