More

  Nieuws • Diversity-gamejam op kantoor Amnesty International

  Felle discussies en scherpe columns houden het thema ‘diversity in games’ hoog op de agenda. Dankzij actieveling Menno Deen kan nu ook de daad bij het woord worden gevoegd. In het weekend van 7 en 8 maart vindt de eerste Game [4Diversity] Jam plaats op een zeer toepasselijke locatie: het Nederlandse hoofdkantoor van Amnesty International in Amsterdam.

  We lieten Deen eerder uitgebreid aan het woord over de achtergronden van deze jam, die later ook in San Francisco zal plaatsvinden. Kort gezegd komt het hier op neer: games zijn nog te vaak op mannen gericht en dan in het bijzonder de heteroseksuele variant. Voor vrouwen en LGBT’ers is het geregeld lastig zich te identificeren met characters in de games die ze toch graag spelen, aldus Deen.

  [blockquote source=”Menno Deen”]The game industry needs more diverse content. However, the incorporation of feminine aspects or LGBT content can lead to public controversy.

  When Mass Effect players could romance same sex characters in its first installment, blogger Kevin McCullough falsely accused BioWare for creating a game containing ‘rape and sodomy’.

  Fox News picked up and headlined the item: ‘full graphic sex’. Hereby portraying LGBT content as vulgar and repulsive. Amongst others, this may be a reason for game companies to be hesitant towards incorporating LGBT content in games.

  It’s time to show them wrong, and show how a feminine and/or LGBT perspective of life may elicit innovative and new games![/blockquote]

  Persoonlijk vind ik het een geweldig idee en hoop dat veel developers zich aanmelden. Wij zullen na afloop in elk geval uitgebreid verslag doen over de concepten die deze bijzondere gamejam voortbrengt.

  LGBT = lesbian, gay, bisexual & transgender

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img