More

  Nieuws • World of Diving laat gamers gezamenlijk duiken

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=kHbzexZ7z5I’]

  Een trailer met pre-alpha gameplay van World of Diving laat zien dat multiplayer een belangrijk onderdeel is van de duiksim. Met hoeveel mensen tegelijk je kan duiken is niet nog niet bekend. Het filmpje laat maximaal drie mededuikers zien, maar op de website staat World of Diving omschreven als een Massively Multiplayer Game. Wellicht wordt het straks nog dringen om tussen alle duikers nog wat vissen te spotten.

  world of diving2

  Het verhaal van World of Diving is imiddels wel bekend. Vertigo Games-oprichter Richard Stitselaar is fanatiek duiker en heeft de hele studio meegekregen met zijn idee om het gevoel van gewichtloosheid en vrijheid te vangen in een game. Aanvankelijk probeerden de Rotterdammers het ontwikkelbudget via de crowdfundingsite Indiegogo binnen te halen, maar daar was de animo niet groot genoeg en de game strandde kansloos met het eindbedrag niet eens in zicht. Ondertussen waren de reacties op Steam Greenlight een stuk positiever en schoot World of Diving moeiteloos door naar de bovenste plekken die recht geven op een plekje in de digitale gameshop.

  world of diving5

  De geldschieters van de Indiegogo-campagne zijn vrijwel allemaal meeverhuisd naar de website van World of Diving, waar opnieuw het publiek wordt opgeroepen om mee te betalen aan het development. Dat kan door een pre-order van de game te plaatsen. Releasedatum is nog niet bekend, maar ergens in 2014 lijkt een veilige aanname.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img