More

  Uit Nu! • Ranj Serious Games brengt overzicht in het huishouden met Hows

  Wordt het huishouden je allemaal te veel? Stapelt de vuile vaat en de vieze was zich op en zie je door stofnesten niet meer de wereld buiten je raam? Dan is het hoog tijd voor een werkster, of misschien is het tijd voor Hows, de app van Ranj Serious Games. Eigenlijk bedoeld voor  jongeren met een autismespectrumstoornis (ASS), maar ook handig voor iedereen die wat moeite heeft met het managen van de huishoudelijke taken.

  Hows is ontwikkeld in opdracht van het Dr. Leo Kannerhuis, een gespecialiseerde GGZ instelling voor mensen met autisme. Jongeren krijgen hier hulp met het uitvoeren van huishoudelijke taken door middel van een zelfredzaamheidstraining. Maar laten we eerlijk zijn, het huishouden is nou eenmaal niet de meest sexy bezigheid, autisme of niet. Daarom helpt de app  met het leuker maken van deze taken door punten toe te kennen aan afgeronde taken waar in de virtuele en echte wereld beloningen mee zijn te verdienen. Denk aan meubels voor de virtuele woning of een toegangskaartje voor de Efteling. De game werkt samen met andere apps die het Dr. Leo Kannerhuis al in gebruik heeft voor jongeren.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=yeiD71rIg_4′]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img