More

  Nieuws • Guerrilla-stagiaire lanceert nieuw initiatief voor Concept Artists

  Guerrilla-stagiaire Isabella Koelman startte onlangs het concept Concept Art Sessions. Deze site daagt artists uit om binnen een tijdslimiet een plaat te creëren en die te uploaden met als doel feedback te krijgen. We vroegen Koelman naar het waarom achter ConceptArtSessions.com.

  Wat is het idee achter de site en waarom ben je het gestart?
  “Concept Art Sessions (CAS) is een website met een tool voor artists waar ze door middel van een vooraf gekozen tijd en een set aan willekeurige woorden een artpiece kunnen maken. Je kiest bijvoorbeeld om binnen 60 minuten een karakter te ontwerpen op basis van drie woorden. Dit werk moet binnen de tijd geüpload worden op de site en de artist ontvangt vervolgens feedback van andere artists in de vorm van comments en paintovers. Artists hoeven niet meer te wachten tot een idee naar hen toe komt maar kunnen direct aan de slag. De tijdsdruk zorgt ervoor dat het veel makkelijker is om werk ‘af’ te krijgen en geeft artists als het ware die extra boost.”

  “Artists moeten veel oefenen om op een hoger niveau te komen, maar lopen soms vast door de afwezigheid van een idee. Iets langer dan een jaar geleden raakten ik — 4e jaars student game art HKU — en Joris van Leeuwen — programmeur bij Little Chicken — geïnspireerd bij het kijken van Starcraft-streams door het idee van korte spel-sessies. Tussen die sessies ontstaat een leer-moment, waarin je jezelf verbetert voor de volgende sessie. We hebben dit concept gecombineerd met het probleem van artists en zo is het idee van CAS tot stand gekomen.”

  KoelmanHoe verhoudt CAS zich tot bijvoorbeeld DeviantART of CGHUB?
  “We proberen CAS zo op te zetten dat de focus ligt op  feedback geven. We hopen dat CAS op zichzelf kan staan in verhouding tot sites als DeviantART en CGHUB door middel van de wijze waarop artists zichzelf te allen tijde kunnen uitdagen, een tijdsgebonden portfolio opbouwen, feedback delen en samen vooruit gaan.

  Is het gericht op beginnende artists of iedereen?
  “CAS is bedoeld voor artists van verschillende niveaus. Of je nou een beginnende artist bent, het alleen maar leuk vindt om art te bekijken of een professional bent die graag in zijn vrije tijd af en toe een tekening wilt maken… iedereen is welkom.”

  Wat is het uiteindelijke doel? Hoe groot verwacht je dat de community kan worden?
  “We willen dat CAS een website is waar elke artist uitgedaagd wordt en van anderen leert. Of het nou een studie is naar compositie, stilleven of illustratie… artists moeten de mogelijkheid hebben om het op CAS te doen. Er zijn veel plannen voor de toekomst waaronder gamification, contests, studies en tutorials. We hopen ook samen te werken met scholen en willen leraren de mogelijkheid bieden hun lessen met gebruik van de site te geven. Momenteel worden er dagelijks tekeningen gemaakt en is er al meer dan 250 uur getekend op de site! Mensen zijn erg enthousiast over de site en we hebben er vertrouwen in dat dit kan uitgroeien tot een grote community.”

  ConceptArtSessions.com

  CAS2013_Jelle_PerformSunriseSand

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img